AfrikaDuitslandEuropaUruguayZuid-AfrikaZuid-AmerikaUruguay

Deze week hoor je de leukste bucketlist tips van onze bloggers. Graziella trapt af met haar prachtige lijstje. Laat je inspireren en denk na over jouw ultieme bucketlist. Gelukkig heb ik al wat prachtige bestemmingen van mijn Bucket-list kunnen afstrepen. Althans de eerste keer daar, dat kon ik afstrepen. Zoals het met reizen vaak gaat: je gaat niet 1x naar een prachtige bestemming, maar je wil nog vaker terug. Wat dat betreft wordt een bucketlist vaak niet korter, eerder langer.

Zuid-Afrika op je bucketlist 

Zuid-Afrika moet prachtig zijn, vooral omgeving Kaapstad en de wijngaarden. Ook de Nederlandse cultuur aldaar trekt me. Zeker was de apartheid heel fout, maar of de mensen het er tegenwoordig beter hebben? Corruptie is er nog steeds en armoede helaas ook, de criminaliteit is daardoor behoorlijk hoog. Uitkijken en goed voorbereiden deze trip. Ik zie mezelf nog eens gaan naar dit bijzondere land.

Noord-Amerika: Wat heb ik al gezien

New York

New York is al zo lang ik me kan herinneren mijn lievelingsstad. In de 70s en 80s nog een ruige stad met gevaarlijke plekken zelfs in hartje centrum, tegenwoordig behoorlijk veilig. Je ziet wel overal NWPD (politie). Manhattan, het hart van New York moet je gezien hebben. Zie mijn 3 blogs voor alle bezienswaardigheden in New York voor zowel beginners als gevorderden. Helaas komen de meeste toeristen niet verder dan Manhattan, terwijl Brooklyn en the Bronx toch ook echt de moeite waard zijn. Natuurlijk moet je in de buitenwijken wel wat meer naar veilige plekken en situaties kijken. Verdiep je goed van tevoren of neem een Hop-on Hop-off bus naar zo’ n buitenwijk, altijd een goed idee.

new-york-manhattan-voor-beginners

Wat staat er nog op mijn bucketlist

Miami Beach

Veel mensen roepen Miami maar bedoelen Miami Beach. Dit is een zelfstandige stad. Het art-deco district met haar prachtige gebouwen, South Beach waar van alles te doen is, de shopping-malls, leuke stranden. Voor 2020 staat Miami op mijn bucketlist. Ook de nabijgelegen eilanden The Keys moeten prachtig zijn.

Dallas

Ken je de 80s serie Dallas nog? Ik was een kind in de 80s en meestal als Dallas begon, moest ik gaan slapen. De wolkenkrabbers maakten een enorme indruk op mij. Het moet een hele levendige stad zijn. Dat in combinatie met de tex-mex keuken en ik ben impressed, dat begrijp je wel!

Mexico

Ja.. die had je niet zien aankomen he? Mexico behoort samen met de VS en Canada tot Noord-Amerika en niet tot Midden-Amerika. Mexico is prachtig, zoveel mooie plekken. Jammer dat je goed moet uitkijken met je veiligheid. Yucatan (waar Cancun en Playa del Carmen zijn gelegen) is denk ik wel redelijk goed te doen qua veiligheid en ik had deze trip eigenlijk voor 2019 opstaan. Het ging niet door en daarom opnieuw opgenomen op mijn bucketlist.

Zuid-Amerika als must-go

Uruguay

Ik ben er 1 keer geweest maar ik had me echt maanden voorbereid. Na meerdere blogs over Uruguay geschreven te hebben, mag ik me voorzichtig een Uruguay kenner noemen. Oh wat wil ik graag terug en wat hebben ze daar lekker eten en heerlijke wijn. Ik spreek wat Spaans al is het maar uit respect voor deze lieve bevolking. Als ik ooit een tattoo zou laten zetten, dan eentje van dit heerlijke land. Staat opnieuw op de agenda voor 2021.

Uruguay

Chili

Naast Uruguay is Chili het meest ontwikkelde land van Zuid- en Midden-Amerika. Wist je dat in de buurt van hoofdstad Santiago het grootste zwembad ter wereld ligt van wel rond 1 km lengte? Lijkt me heerlijk, Chili, wellicht komt het er nog van de komende jaren.

West-Europa

Als kind had ik te doen met mensen uit Oost-Europa omdat de mensen een soort van gevangen zaten achter het ijzeren gordijn. Ook toen het ijzeren gordijn niet meer was, bleven de landen mij tegenstaan. Helaas is dat wat kortzichtig en heb ik inmiddels begrepen dat bijvoorbeeld Budapest en Praag echt wel de moeite waard zijn. Misschien komt het er nog eens van.

Welke prachtige West-Europese plekken heb ik reeds gezien

Napels

Ik heb elke stad in Noord- en Midden-Italie inmiddels wel gezien maar de reis naar Napels maakte op mij toch het meeste indruk. Zo chaotisch en criminaliteit die klaarblijkelijk aanwezig is maar waar ik niets van heb gemerkt. De mensen uit Napels vond ik vooral heel gezellig en leuk. Omdat ik mezelf als een Italiaanse beschouw, voelde ik me meteen thuis. Misschien voel ik me wel veel meer thuis in het Zuiden dan in het Noorden van Italië.

Zwitserland

Waar moet ik beginnen, Franstalig Zwitserland (denk aan Geneve, Montreux), Italiaanstalig Zwitserland (denk aan Lugano) o-ve-ral is het even mooi. Houd je van sneeuw ga dan vooral naar het Duitstalig gebied in het zuiden (de provincie Wallis). Zelfs Basel, waar ik nog nooit ben geweest (als 1 van de weinige Zwitserse steden) staat nog op mijn bucketlist.

Berlijn

Berlijn, Berlijn is samen met Uruguay mijn tweede thuis. Wat een heerlijke stad! De eerste nacht in Berlijn kon ik de hele nacht niet slapen. Ik vond het allemaal zo indrukwekkend. Slapen in een hotel dat vroeger in Oost-Duitsland lag (en wat een soort van afgesloten land was, de DDR). Ik ben al zo vaak in Berlijn geweest en ik weet niet hoeveel blogs en boeken gelezen, waaronder mijn insidertips over Berlijn Ja! Ik ben een Berlijn kenner. Wil je iets weten over Berlijn, laat het vooral weten. Bucketlist? jazeker, kerstmarkten eind dit jaar, om mee te beginnen… volgend jaar vast weer een ander Berlijn doel.

Wil je ook jouw bucketlist delen? Laat dit weten en schrijf ook een leuke gastblog! Volg onze bucketlist verhalen, de volgende keer zijn er weer andere bloggers aan de beurt.