Ierland is een Europees eiland waarvan 20 % van het grondgebied, namelijk Noord-Ierland, tot het Verenigd Koninkrijk behoort. De hoofdstad Dublin is een ideale citytrip bestemming. Hier proef je al meteen de Ierse sfeer: oude kasseistraatjes, veel groen, leuke pubs, de typische Ierse folkmuziek en de Guinness brouwerij. Voor de gekende Ierse whiskey moet je naar Bushmills. Het charmante stadje Cork en de cultuurstad Galway zijn allebei meer dan een bezoek waard. Middeleeuwse kastelen, oude kloosters, historische ruïnes, overal op het eiland vind je een boeiende geschiedenis. In het zuidoosten aan de kust kan je genieten van mooie zandstranden en authentieke steden als Kilkenny en Lismore, goed voor nog meer geheimzinnige Keltische bezienswaardigheden.

Natuurlijk is het ‘groene eiland’ vooral bekend om zijn schitterende natuur. Een overvloed aan fascinerende en mysterieuze landschappen spreken tot de verbeelding als je over de ‘Ring of Kerry’ rijdt. Kliffen en bergpassen en groene heuvels en daartussen kleine geheimzinnige dorpjes: dit is Ierland op z’n best! Natuurliefhebbers en wandelaars komen hier graag. Hier vinden ze een mix van rust en genoeg ruimte om te genieten.

Zijn woelige geschiedenis, de onvergetelijke natuur, de dorpjes en steden maar ook de cultuur en de muziek en het bier, een vakantie in Ierland vergeet je niet snel!

Heb jij voor onze lezers slimme tips en favoriete plekjes verzameld tijdens je Ierland-reis? Schrijf er een gastblog over. Wij zijn benieuwd naar jou verhaal!   

LAATSTE REIZEN DOOR IERLAND

Dublin | Gezelligheid en adembenemende natuur

Ben je op zoek naar een weekend weg vol gezelligheid en adembenemende natuur? Dan hoort Dublin zeker bovenaan te staan op je ‘citytrip’ lijst! Voor de tweede keer in mijn leven mag ik Dublin mijn ‘thuis’ noemen. Gedurende een stageperiode in 2018 heb ik al ontzettend veel mogen ontdekken in deze fantastische stad in Ierland.…