Curaçao ligt in het zuidelijke deel van het Caribische gebied en was tot 2010 onderdeel van de Nederlandse Antillen. In de 17de eeuw werd het eiland gebruikt voor de slavenhandel en in 1791 werd het uiteindelijk een Nederlandse kolonie. Sporen hiervan zijn nog overal terug te vinden. De Hollandse trapgeveltjes, de koopmanshuizen maar ook het feit dat men hier Nederlands spreekt, getuigen van het koloniale verleden van dit Caribische eiland. De natuurlijke zeehaven maakte van Curaçao een welvarend eiland. Het gemiddelde bruto inkomen ligt hier dan ook hoger dan op andere Caribische eilanden.

Toeristen zijn van groot belang voor Curaçao, waar elk jaar bijna 300.000 vakantiegangers worden verwelkomd. Witte zandstranden, wuivende palmbomen, een blauwe zee maar ook een zonnig klimaat, dat maakt van een strandvakantie op Curaçao een Caribische droom! Het drukke Mambo Beach of de rustige standen van de Jan Thielbaai, voor iedereen is er wel wat te vinden. Het kan ook sportiever want het heldere water en het onderwaterleven zijn ideaal om te duiken en te snorkelen. Flamingo’s en dolfijnen spotten of roggen en zeeschildpadden bewonderen maar ook surfen, zeilen en waterskiën, dit eiland is een paradijs!

De mooie natuur van het eiland is zeker het ontdekken waard. Denk aan het Christoffelpark, het grootste nationale park op Curaçao, en de gelijknamige berg, de Christoffelberg. Vlakbij ligt het Shete Boka Park, een nationaal park dat aan de noordkust van het eiland ligt en bekend is om zijn inhammen en baaien. Cultuur is er in de hoofdstad Willemstad met de vrolijk gekleurde gevels langs de Handelskade, de Koningin Emmabrug, het Slavernijmuseum en de drijvende fruit- en vismarkt.

Een vakantie in Curaçao, dat is genieten, ontdekken, beleven en heerlijk ontspannen onder een Caribische zon! Bon bini op dushi Curaçao!

Inspirerende bestemmingen voor wie zoekt naar bijzondere ervaringen en belevenissen om te wereld te ontdekken, die vind je ook hier. Je eigen reisverhaal kan je delen via contact.   

LAATSTE REIZEN DOOR CURAÇAO

Koken op paradijselijk Curaçao

Eén van de leukste dingen die ik ooit heb gedaan is koken op Curaçao door een kookworkshop te volgen. Door een collega kwam ik in contact met een dame van 76, een echte local die is geboren en getogen op dit prachtige eiland. Deze dame gaf kleinschalig kookworkshops maar wil niet ingeschreven staan bij de…

Curaçao | Caribisch Curaçao!

“Goedemiddag, welkom op Curaçao!”, klinkt het als we op het vliegveld aankomen. Het blijft een gek gevoel om, na 10 uur in het vliegtuig, in je eigen taal te worden aangesproken. Toch maakt het feit dat men in dit stukje Caribbean Nederlands praat, ons juist extra nieuwsgierig naar dit mooie eiland in de zon ……