Madagaskar is een Oost-Afrikaans eiland dat voor de kust van Mozambique ligt. De hoofdstad, waar de meeste mensen wonen, heeft de exotische naam Antananarivo. Ook wel het ‘rode eiland’ of het ‘achtste werelddeel’ genoemd, dit vierde grootste eiland van de wereld is behoorlijk uniek. Omwille van de geïsoleerde ligging van Madagaskar, komt 90 % van de flora en fauna nergens anders ter wereld voor. De mensen zijn hier al even bijzonder: een mix van Azië, Afrika en Arabieren – veel culturen en veel tradities maar vriendelijkheid en gastvrijheid zijn hun voornaamste kenmerken.

Madagaskar heeft een interessante wildlife waarvan de ringstaartmaki toch wel de bekendste is. Maar ook de kameleon, de madagaskargekko en de tomaatkikker zijn beslist speciaal te noemen. Het landschap is erg afwisselend met ontzettend veel mooie uitzichten. Regenwoud en een hoge bergketen wisselen af met landbouwvelden en kustgebieden met authentieke vissersdorpjes en tropische stranden met palmbomen. De meest gefotografeerde bezienswaardigheid op het eiland is echter de ‘Baobab Avenue’, een aardenweg met links en rechts imposante baobabs. De baobab of apenbroodboom is de nationale boom van Madagaskar.

Een rondreis door Madagaskar is een echt avontuur: zo goed als geen verharde wegen, geen verkeersborden, geen stoplichten en vaak geen brug om de rivier over te steken. Maar dat maakt van dit eiland nu net een echt originele vakantiebestemming.

Voor de avontuurlijke reiziger is Madagaskar een verleidelijke droom. Is dit eiland ook jou favoriete bestemming en kan jij alle highlights op een rij zetten voor onze lezers? Schrijf er een leuke gastblog over.   

LAATSTE REIZEN DOOR MADAGASKAR

Roadtrippen door Zuid- en Oost-Afrika

15 april 2019 was het zover, met kriebels in de buik reden we naar de plek waar we hadden afgesproken om de auto op te halen; het grote roadtrippen door Zuid- en Oost-Afrika ging beginnen. Behalve een klein weekje Marokko, waren we nog nooit in Afrika geweest. We hadden geen idee of het überhaupt mogelijk…

Madagaskar | Rondreis door een uniek land

Madagaskar, een eiland in het zuidoosten van Afrika, zo groot als België en Frankrijk samen. Een eiland met ongerepte natuur, unieke dieren maar ook witte zandstranden en helderblauw water. Als je een rondreis door Madagaskar maakt, voelt het soms alsof je een ontdekkingsreiziger bent, want toerisme staat hier echt niet in de kinderschoenen. ‘Normale’ supermarkten…