LAATSTE REIZEN DOOR UGANDA

Uganda is een land in het Oosten van Afrika. Het ligt op de evenaar. Het land is onderverdeeld in 77 districten. De hoofdstad is Kampala. De stad ligt verspreid over zeven heuvels, vandaar de naam ‘de heuvels der antilopen‘. Het land heeft veel Nationale Parken waar je tientallen wildlife dieren kunt vinden en diverse soorten vogels. Safari’s zijn hier dan ook erg populair. Bekend zijn zeker de berggorilla’s, die in de hogere regenwouden leven. Een reis door Uganda is pas dan compleet met een bezoek aan deze mensenapen. Eén van de nationale parken ligt bij de grens met Congo. In dit park kun je nu nog ongeveer 340 berggorilla’s vinden waarvan je er een aantal kunt bezoeken. In de grote meren van Uganda kan je krokodillen en nijlpaarden ontdekken maar evengoed drijvende marktkraampjes tegenkomen.

Behalve om zijn spectaculaire natuur is dit land ook gekend als vriendelijk maar arm land. Bijna 40% leeft onder de armoedegrens. Zodra je verder uit de stad gaat, ontdek je de armoede en zie je hoe de mensen leven.

Laat je inspireren door het land, ontdek de cultuur en mocht je zelf in Uganda zijn geweest, laat het dan weten door een gastblog te schrijven!

Uganda | Vrijwilligerswerk en reizen in één

Als negentienjarige is het soms best lastig om een verre reis te maken met vrienden. De meesten vinden het super gaaf, maar dan komt het geldgebeuren… Gelukkig heb je tegenwoordig op internet suggesties zat. Je geeft je alleen op of ontmoet medereisgenoten en zo ben je uiteindelijk toch niet alleen! Zo wilde ik al heel…