Het eiland Cyprus, gelegen in de Middellandse Zee, hoort geografisch gezien bij Azië maar wordt toch tot Europa gerekend. Het eiland is verdeeld in een noordelijk en zuidelijk deel. Noord-Cyprus werd, na de bezetting door de Turken, een republiek die enkel door Turkije wordt erkend. De grens loopt ook door de hoofdstad Nicosia, die hierdoor in twee landen ligt en een Turks en Grieks deel heeft. Buiten de kathedraal en het Cyprus Museum bezoeken, kan je hier vooral uitstekend gaan shoppen. De rest van het eiland kan je bestempelen als één grote archeologische schatkamer. Denk aan het Kykkos klooster uit de 11e eeuw, de Baden van Aphrodite en St. Hilarion, de kasteelruïne van de kruisvaarders. Behalve ‘Terug in de Tijd’, kan je op dit veelzijdige eiland ook nog heerlijk relaxen op de mooiste zandstranden. Gezellige vissersdorpjes en levendige badplaatsjes maken het vakantiegevoel compleet. In de kleine restaurantjes serveert men een lekkere keuken met de eigen Cypriotische wijnen.

Ook voor wandelaars en natuurliefhebbers is Cyprus een perfecte vakantiebestemming. In het Troodosgebergte kan men in de winter zelfs skiën! In het Nationaal Park Cape Greco vind je uitgestippelde wandelroutes, amper ontdekt door de toeristen. En in het grote zoutmeer in de buurt van Larnaca is het leuk om roze flamingo’s te spotten.

Dit zonnige, mediterraans eiland heeft alles om een vakantie onvergetelijk en bijzonder te maken!

Heb jij ook het prachtige Cyprus bezocht? Wil je over deze reis een leuke blog schrijven? Neem dan zeker contact op met ik wil Reizen!   

LAATSTE REIZEN DOOR CYPRUS

Thuisblijf inspiratie | 5 travel-inspired tips voor eventjes afleiding

Het is een lastige tijd. Soms ontbreken mij de juiste woorden die mijn dankbaarheid, bewondering en medeleven omschrijven. Het voelt noodzakelijk om deze blog te beginnen met een enorme shout-out te doen naar allen die zich met man en macht inzetten in strijd tegen het coronavirus. Ook wil ik heel veel sterkte aan eenieder wensen…

Cyprus | Vol unieke natuurfenomenen

Nu de lente al enige tijd ingetreden is en de zomer op de loer ligt, gaat een groot deels van ons massaal op zoek naar een toffe vakantiebestemming. Zon, warmte, exotische muziekjes, een licht briesje ter verkoeling, kabbelend water en culinaire hoogstandjes. Allemaal facetten die velen van ons zoeken. En ja, zo ook ik zo…