LAATSTE REIZEN DOOR MONGOLIË

Mongolië is het land wat het dunst bevolkt is ter wereld. Dit land is omringd door grote landen als Rusland en China. Tussen de drukte van deze landen, waan je je hier in een groot, leeg land met eindeloze landschappen. De hoofdstad van dit Aziatische land is Ulaanbaatar. De helft van de inwoners woont in deze hoofdstad. De rest van de mensen leven als nomaden in een vilten tent, wat ook wel een ger wordt genoemd. Landbouw en veeteelt zijn hier zo wat de enige vorm van inkomsten en de kuddes paarden, schapen en kamelen lopen vrij rond. De uitgestrekte steppes zijn ideaal voor dit soort van nomadenbestaan. Het klimaat is vrij extreem en zorgt hier voor koude en lange winters en korte maar hete zomers.

Mocht je echt de hele Mongoolse ervaring willen meemaken, zijn zowel de hoofdstad als de buitengebieden leuk om te bezoeken. De bergen in het noorden en het westen, de Gobiwoestijn in het zuiden, de groene steppen ertussen, Mongolië heeft een zeer gevarieerd landschap. Mooie bezienswaardigheden in dit land zijn de boeddhistische kloosters en tempels. Maar ook de wildparken zijn een bezoek waard. Een tocht met een kameel door de Gobiwoestijn is een avontuur op zich.

Een verschil met bijvoorbeeld Thailand is dat Mongolië totaal geen openbaar vervoer heeft en een slecht ontwikkeld wegennet. Wanneer je dus de hoofdstad wilt verlaten, heb je een auto nodig of je gaat te paard, zoals de inwoners doen. Verder zijn er nog veel meer prachtige dingen in dit ijskoude nomadenland te ontdekken!

Laat je inspireren en deel jouw ervaringen als gastblogger!

Mongolië | Doorreis langs kloosters, Nationaal Park en meer

Vier dagen in Mongolië door de ogen van blogger Jos. 18 augustus, 07:14. Ons wagonnetje komt met piepende remmen tot stilstand in het eerste plekje van Mongolië: Sukhbataar. We krijgen onze paspoorten terug van een boze man in communisten-uniform die ik overdreven vrolijk groet. We (ik reis met Jelle, een oud-studiegenootje) komen net met de…