Zweden is een Scandinavisch land in Noord-Europa. Het grenst aan Noorwegen, Denemarken en Finland. Ook de twee eilanden, Öland en Gotland, in de Oostzee zijn Zweeds grondgebied. De hoofdstad is Stockholm. Wie Zweden zegt, denkt Ikea. Maar dit land is zo veel meer dan het blauw-gele warenhuis. Zweden is synoniem voor gezellig, authentiek en kleurrijk. Maar is ook synoniem voor een avontuurlijke, sportieve en ontspannen vakantie. Natuur is hier altijd dichtbij en de eindeloze bossen waar elanden en rendieren zich verschuilen, verklaren de Zweedse passie voor natuur. Met meer dan 96.000 meren en duizenden eilandjes aan de kusten is dit land een parel!

Zin in een citytrip? Dan zijn Malmö, Göteborg en Stockholm ideaal. In Malmö sluit de oude binnenstad met historische pleintjes moeiteloos aan bij de moderne torengebouwen. De beroemde Öresund-brug gaat over een afstand van 8 km helemaal naar Kopenhagen. Göteborg is een 17e eeuws vissersdorp dat uitgegroeid is tot een gezellige stad. Vis is hier nog steeds belangrijk, getuige daarvan de vele sublieme visrestaurants. Stockholm wordt gevormd door 14 eilanden en 57 bruggen. Design wordt hier in hoofdletters geschreven.

Nog meer redenen om hier op vakantie te komen? Denk aan midzomeravonden en rode zomerhuisjes, het noorderlicht en felgele koolzaadvelden, spannende politieseries en boeiende thrillerschrijvers, ABBA en Pippi Langkous …

Idyllisch in de zomer, betoverend in de winter, dat is Zweden!

Ben jij ook in Zweden geweest en wil je graag een gastblog schrijven? Neem dan contact op met Ik wil Reizen! Interesse in andere Europese landen? Kijk op onze site!

LAATSTE REIZEN DOOR ZWEDEN

Zweden │ Isaberg Moose Park – Oh Deer!

In Zweden leven nog echte, wilde elanden. Jammer genoeg laten deze zich niet zo heel makkelijk in het wild spotten. Maar niet getreurd – er zijn altijd nog elandenparken, waarvan de eigenaren garanderen dat je er een hele elandenfamilie te zien krijgt. Zorg er dan wel voor dat je naar een echt, groot, wild park…