Geen evidente reisbestemming, Senegal in West-Afrika. Toch heeft dit land, dat Gambia helemaal insluit, veel te bieden aan toeristen. Slechts zes uur vliegen, gelegen aan de Atlantische Oceaan, veel zonuren, een vriendelijke bevolking, een aantal wildlife parken, Afrikaanse markten en Dakar, genoeg redenen om de wintervakantie in Senegal door te brengen.

Voor een meer luxe vakantie zijn de badplaatsen Saly en Somone ideaal. In de bijna Europees aandoende resorts, is het hier puur genieten van de heerlijke zandstranden met tropische palmbomen en de typische rieten zonnedakjes. Het water van de Atlantische Oceaan is zo helder dat er prima gesnorkeld kan worden.

Wie op safari wil, denkt vaak aan Zuid-Afrika of Tanzania maar niet meteen aan Senegal. Toch zijn hier ook wildlife parken en het nationaal park Niokolo-Koba is een thuis voor giraffen, neushoorns, leeuwen en zebra’s. Voor de meer avontuurlijke reizigers is een boottocht op de Gambia rivier en nijlpaarden spotten ook een mogelijkheid. Een bezoek aan het zoutwatermeer Lake Retba of het Roze Meer (vanwege de roze kleur) is een leuke uitstap. Vergeet ook de hoofdstad Dakar niet. Zeker een bezoek waard met zijn smalle straatjes, koloniale architectuur, levendige volksbuurten en typische marktjes. Het eiland Gorée, op slechts een paar kilometer van Dakar, staat op de Unesco Werelderfgoedlijst en is met zijn mediterrane en Arabische kenmerken wel heel bijzonder. En vergeet Saint Louis niet, ook al op de Unesco Werelderfgoedlijst en terecht want dit charmante stadje is uniek.

Proef nog even van de lokale keuken, die is hier erg Frans getint, gezien het koloniale verleden van Senegal. Frans is hier trouwens nog steeds de officiële taal.

Dit voornamelijk vlakke land, met woestijn in het noorden en een tropisch landschap in het zuiden, met zijn heel eigen Senegalese straatmuziek en reusachtige, mythische baobabbomen, houten vissersbootjes en vers gevangen vis die op het strand wordt verkocht, mag zeker als een ideale vakantiebestemming beschouwd worden!

Heb jij ook een passie voor Afrika? Dan is Senegal zeker een aanrader. Ben jij er geweest? Deel dan je tips en tricks in een gastblog!   

LAATSTE REIZEN DOOR SENEGAL

Senegal | De perfecte bestemming voor de Afrika-liefhebber!

In het hart van West-Afrika ligt een land doordrenkt van cultuur, gevormd door eeuwenoude tradities en gekust door de golven van de Atlantische Oceaan: Senegal. Deze keer neem ik jullie mee op een betoverende reis door dit prachtige land, waar de levendige steden en adembenemende natuurlijke schoonheid hand in hand gaan.   ♦ Surfen in…

Senegal | Van alle markten thuis

Zo, ‘writing music for focus’ van Spotify opgezet en terug in de tijd. Hoe was Senegal en wat zal ik erover vertellen? Ik besluit: ik schrijf de onderscheidende ervaringen op, die je niet al in je Lonely Planet hebt gevonden. Uiteraard met een emotioneel sausje, zodat je even het gevoel hebt er zelf te zijn.…

Senegal | Dakar heeft het allemaal

Dakar. Klinkt al tof, toch? Is het ook. Ik zou zelfs wel durven te beweren dat het één van de tofste steden in Afrika is. Er is reuring, er is chillheid, er is écht Senegal en er is ook een omhooggevallen expat-bubbel. Je ruikt er de geur van rubber op asfalt, maar ook de zilte…