Een dunbevolkt land in het noorden van Europa, geroemd om zijn prachtige natuur van bergen en meren en gletsjers en fjorden. Wist je dat sommige fjorden zo bijzonder zijn dat ze op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan? Noorwegen, waar je naar het meest noordelijke punt van Europa kan op de Noordkaap, waar de Vikingen voortleven in musea en waar je het mysterieuze noorderlicht kan bewonderen.

Een kustlijn om U tegen te zeggen, heel veel nationale parken, gezellige en authentieke dorpjes met de oh zo karakteristieke rode huizen, rendieren spotten en een bezoek aan de Kerstman … Noorwegen is als vakantieland behoorlijk veelzijdig. Elk seizoen heeft wel iets te bieden. De lente zorgt voor ontelbare watervallen wanneer sneeuw en ijs smelten. In de zomer trekt de warme zon de wandelaars naar de bergen. De herfst geeft zijn gekleurde bossen en velden en de winter is populair voor de huskytochten.

De trots van Noorwegen is zijn spectaculaire natuur. Maar je kan er ook één van de mooiste autotochten ter wereld maken: The Atlantic Road, 8 km lang langs kleine eilandjes en over opmerkelijke bruggen. Een bezoek aan de hippe hoofdstad Oslo mag zeker niet ontbreken. Vanuit Bergen, na Oslo de grootste stad van Noorwegen kan je adembenemende cruises maken langs de Noorse fjorden.

Walvissen spotten, vers gevangen kabeljauw eten maar ook luieren op zonnige zandstranden, dat kan allemaal op de Lofoten, een Noorse eilandengroep. Ijsberen en walrussen? Een zon die in de zomer niet ondergaat? Dan moet je naar Spitsbergen, het eiland waar de natuur nog de baas is!

Natuur, avontuur en cultuur, je vindt het allemaal in dit wonderschone land waar rust en stilte nog echte begrippen zijn!

Ook al plannen aan het maken voor een vakantie in Noorwegen of teruggekomen met een schat aan Noorse verhalen? Laat onze lezers meegenieten en neem contact op met Ik Wil Reizen.   

LAATSTE REIZEN DOOR NOORWEGEN

Rorøs | Somewhere in de middle of nowhere

Vorig artikel heb ik afgesloten met de belofte dat ik in dit artikel ga uitleggen wat het ‘recht om te zwerven’ inhoudt. Dat zal ik doen, gevolgd door een tour door het pittoreske stadje Rorøs (UNESCO Werelderfgoed).   ♠ Het recht om te zwerven Eigenlijk is het heel simpel: in Noorwegen mag iedereen die het…

Drevsjø | Op bezoek bij de rendieren

Een van de dingen die de ouders van elke twintiger tegen ze zeiden is dat ze niet zomaar vreemden van het internet moeten vertrouwen. Vandaar dat ik op bezoek ben gegaan bij een online vriend die in the middle of nowhere in Noorwegen woont, in het kleine plaatsje Drevsjø.   ∇ Online vrienden Heel snel,…

Noorwegen | Stad bij de Bergen

Voordat ik mijn pa achterliet in München, zei hij al dat Noorwegen mooier was dan Zweden. Nadat ik Oslo verlaten had, richting Bergen, kon ik beamen dat hij gelijk had.   ◊ Bergenbahn Als je zegt dat je de trein van Oslo naar Bergen neemt, zal iedereen die ervan gehoord heeft zeggen dat het de…

Noorwegen | De zon gaat niet onder in Oslo!

Na Odense en Stockholm was Oslo een schok. De stad was groter, voller en de straten waren minder veilig dan in Denemarken en Zweden, al helemaal voor een vrouw in haar eentje. In het hostel kwam ik erachter dat ik niet de enige was die dit zo ervaarde. Ja, Oslo vonden we intimiderend.   ¥…