LAATSTE REIZEN DOOR CUBA

Minder bekend als reisbestemming maar zeker zo verleidelijk is Cuba. Gelegen in het Caraïbische gebied, bestaat dit eiland zelf uit bijna 4000 kleinere eilanden. De revolutie, die van Cuba een communistische staat maakte, en Che Guevara zijn alom bekend. Het eiland is dan ook met geen enkel ander land of eiland te vergelijken. Begin je rondreis in de hoofdstad Havana en wandel langs historische gebouwen en koloniale gevels, met kleurtjes die recht uit een doos pastelkleurpotloden lijken te komen. Hou je camera bij de hand en fotografeer alle schitterende oldtimers, die hier gewoon dagdagelijks rondrijden. Daar hoort natuurlijk een echte Cubaanse sigaar bij en een glaasje rum! Sla dus zeker een bezoek aan een tabaks- en suikerrietplantage in het binnenland niet over. Vergeet ook niet dat Havana dé salsa-stad bij uitstek is. Muziek, orkestjes en dans – het kan hier van de middag tot de avond.

Met een kustlijn die meer dan 3500 km lang is, zit je hier ook perfect voor een exotische strandvakantie. Een cocktail, een palmboom, wit zand, meer is er niet nodig om heerlijk te ontspannen.     

Cuba, dat is een gevarieerde mix van oud en nieuw, van cultuur en natuur. Voeg daar de vriendelijke en gastvrije bevolking aan toe en je beleeft hier een verrassende vakantie!

Heeft dit aparte land ook jouw hart veroverd? Laat het ons weten en stuur een gastblog naar ik wil Reizen. Voor meer informatie, kan je contact opnemen met ons.

Cuba | Veiligheid onderweg

Vijf lifters achterin een huurauto is geen goed idee In de zomer van 2005 bevonden mijn reisgenoot en ik ons op de plastic achterbank van een oude Lada. Kinderslot op de deuren en een paar handboeien bungelend aan de achteruitkijkspiegel. We voelden ons niet zo op ons gemak achterin de politieauto die ons naar het…