Oostenrijk, gelegen in Centraal-Europa, heeft enkel landsgrenzen en geen kustlijn. Het land ligt in de Alpen en bijna 70 % van zijn oppervlak ligt hoger dan 500 m. Laat het nu net die Alpen zijn en het bergachtige karakter van Oostenrijk, dat jaarlijks voor massa’s toeristen zorgt. Met een aantal bergtoppen tussen 3600 m en 3800 m is dit een perfect land voor wandelaars, fietsers, mountainbikers en bergbeklimmers. Zij vinden hier vele kilometers wandelpaden, van de meest eenvoudige tot de meest uitdagende routes. Natuur is hier dan ook erg belangrijk en de landschappen zijn bijna overal adembenemend. Bergmeren, watervallen, alpenweiden, bossen, gletsjers … dit Alpenland is heel gevarieerd.

Een zomervakantie in Oostenrijk betekent wandelen, paardrijden, paragliden, raften of gewoon genieten van een sauna in één van de vele wellnesscentra. In de winter is het skitijd en kan er gesnowboard worden en is het op de terrasjes even druk als op de skipiste.

Een citytrip naar de hoofdstad van Oostenrijk, het mooie Wenen, is genieten van klassieke muziek in de Weense Staatsopera, is het prachtige Schloss Schönbrunn bezoeken, in Café Central de échte Weense Sachertorte proeven en op zoek gaan naar kunstenaars als Klimt, Hundertwasser en Wagner, en is ook wandelen langs de rivier de Donau.

Veel om te doen en veel om te ontdekken! Geen wonder dat Oostenrijk en de citytrips naar Wenen zo populair zijn. Het aanbod aan cultuur, natuur en sportactiviteiten is bijna eindeloos en elk seizoen heeft zijn eigen bijzondere hoogtepunten.

Oostenrijk, een land als een postkaart, waar natuurliefhebbers graag komen. Is dit ook jouw nummer 1 reisbestemming? Zet dan alle highlights op een rij voor onze lezers en verras ons met een gastblog! Lees ook de reisverhalen over Zwitserland en Duitsland.   

LAATSTE REIZEN DOOR OOSTENRIJK

Oostenrijk | Met blind vertrouwen de berg af

Omdat mijn kijkertjes een beetje krakkemikkig zijn, ben ik voor een avontuurlijke vakantie aangewezen op speciale reisorganisaties. Zo ga ik elk jaar met de Nederlands Visueel-gehandicapte Ski Vereniging mee en leef ik me helemaal uit op ski’s en snowboard onder begeleiding van een ervaren wintersporter. Inmiddels zijn we een grote vriendengroep geworden en is het…

Oostenrijk – Tirol | Wandelen door Natuurpark Karwendel

Voor wie houdt van films als ‘Lord of The Rings’ en droomt van jodelen in de bergen als een schapenhouder, is wandelen door het Karwendelgebied in Oostenrijk een echte aanrader. Het Karwendelmassief maakt deel uit van de Noordelijke Kalkalpen en heeft een oppervlakte van ongeveer 900 km². Het grootste deel ligt in de Oostenrijkse deelstaat…