Maleisië, in het zuidoosten van Azië, bestaat uit twee delen nl. Malakka of West-Maleisië en Oost-Maleisië. Beide delen worden gescheiden door de Zuid-Chinese zee. Ook het meest noordelijke deel van het eiland Borneo behoort tot Maleisië. Malakka is het moderne en multiculturele deel van het eiland. Oost-Maleisië en het stuk van Borneo verbazen met dichte jungles, orang-oetangs en witte stranden.

Een tropisch klimaat, waardoor het er altijd warm en vochtig is, zorgt voor een prachtige natuur met overweldigende regenwouden en een ongerepte jungle die meer dan de helft van het land bedekken. Hier kan je, als een echte ontdekkingsreiziger, op zoek gaan naar onbekende en verborgen plekken. Denk aan het oudste regenwoud ter wereld dat enkel per boot te bereiken is.

Maar ook de flora is indrukwekkend met meer dan 8.000 plantensoorten waaronder 800 verschillende orchideeënsoorten, rododendrons en vleesetende planten. Wist je dat Maleisië een uitstekend theeland is? In de Cameron Highlands zijn de felgroene theeplantages op de glooiende heuvels een schitterend zicht.

Naast alle natuurschoon, biedt Maleisië de toerist ook een boeiende cultuur. De hoofdstad Kuala Lumpur is een mix van modern en traditioneel: torenhoge gebouwen, een Engelse tuin en een markt in Chinatown. Niet alleen kan je in een museum alles leren over de inheemse stammen, je kan ook in de dorpen zelf kennis maken met de oerbewoners.

Heerlijk relaxen kan op de vele picture perfect stranden en de eilanden voor de kust zijn ideaal om te snorkelen en te duiken. Koraaleilanden, helderblauw water, warmwaterbronnen, spectaculaire grotten, een gastvrije bevolking en het allerlekkerste Aziatische eten, dit land is een paradijs!

Laat je verrassen door dit wondermooie land met zijn bijzondere cultuur en zijn unieke natuur! Ben jij nog op zoek naar een originele reisbestemming? Maleisië is de volmaakte plek voor een avontuurlijke zowel als een ontspannen vakantie. Ben jij hier al geweest en heb je een mooi verhaal dat zeker verteld moet worden, neem contact op met Ik Wil Reizen of stuur ons een gastblog

LAATSTE REIZEN DOOR MALEISIË

Maleisië | Ulu Muda, de ongerepte jungle van Maleisië

Veel mensen die Maleisië bezoeken, kiezen ervoor om de Taman Negara te bezoeken. Dit deel van de Maleisische jungle is daardoor niet ongerept meer te noemen. Door de grote aantallen toeristen is een ontmoeting met ‘wildlife’ niet echt meer mogelijk. Gelukkig is er met Ulu Muda een geweldig ‘off the beaten track’ alternatief.  Het Ulu…

Bucketlist | Bonaire, Curaçao en meer

Een week geleden kwam de bucketlist van Graziella online. Deze keer is het tijd om eens een kijkje te nemen in de Bucket list van Daphne. Waar wil deze studerende en werkende wereldreiziger nog heel graag een keer heen. Lees de blog, laat je inspireren en deel zelf jouw bucket list met ons! Hi lieve…