LAATSTE REIZEN DOOR COSTA RICA

Costa Rica, het kleine groene land in Midden-Amerika, is nog vrij ongerept en onontdekt. Hier nog geen massatoerisme maar wie dit tropische land met zijn prachtige natuur nog niet op zijn reislijst heeft staan, heeft ongelijk. Dit paradijsje wordt heel vaak omschreven als “het land van de eeuwige lente”. En terecht: de natuur en de landschappen zijn zo mooi dat 30 % van het land beschermd is als natuurreservaat. Hier werd het woord “ecotoerisme” bedacht. Het land verrast met een kleurrijke flora en fauna en heerlijk witte zandstranden. Dichte regenwouden, nevelwouden verborgen in de wolken, spectaculaire watervallen en een turquoise rivier spreken tot de verbeelding. Maar ook actieve vulkanen en flinke aardbevingen zijn een deel van dit land. Een land zonder leger, zonder treinen maar wel met lekkere koffie, palmbomen en koraalriffen, lange hangbruggen en ziplines in de jungle. Avonturiers zullen zich hier niet gauw vervelen. Er is immers keuze uit een brede waaier aan opwindende sporten: surfen, raften, paardrijden of een krokodillensafari – zo veel mogelijkheden! Vergeet zeker de hoofdstad San José niet. Vrij klein maar met zijn musea, parkjes en kleurige mercado, is deze stad zeker een bezoekje waard.

De meest gebruikte uitdrukking en begroeting hier is “pura vida”! Het pure en echte leven, zoals dat in Costa Rica overal nog te vinden is. Een ideale vakantiebestemming, ook voor gezinnen met kinderen want dit is een veilig en vooral, vriendelijk land.

Heeft Costa Rica op jou ook zo’n grote indruk nagelaten? Laat ons meegenieten en stuur ons een gastblog of neem contact op met ik wil Reizen. Benieuwd naar ander landen in Midden-Amerika? Ontdek ook El Salvador en Cuba.

Costa Rica | De do’s en don’ts

Pura Vida zijn de woorden die aan Costa Rica gekoppeld zijn. En het pure leven heb ik zeker in Costa Rica ontdekt. Samen met mijn vriend ben ik 3 weken in Costa Rica geweest om daar rond te reizen. Ik vertel jou de do’s en don’ts zodat je voorbereid op reis kunt gaan. In mijn…