Belize in Midden-Amerika is een gemenebestland met de Britse Queen als staatshoofd. Grenzend aan de Caraïbische zee, heeft dit kleine land ook nog een aantal zand- en koraaleilanden. Belize als reisbestemming is echt een aanrader voor wie van een blauwe zee en een perfecte strandfoto houdt. Meer nog, het kleinste land van Midden-Amerika verrast de reiziger met een aantal, tot de verbeelding sprekende highlights. Hou je van cultuur? Dan zijn hier een aantal schitterend bewaarde Maya tempels en traditionele Maya dorpjes te bezoeken. Dierenliefhebbers kunnen hier het echte “wildlife” ontdekken. Wat dacht je van brulapen, in het wild levende jaguars en de leuke toekan die je hier kan zien rondvliegen? Aan de kust zijn er haaien, schildpadden en exotische vissen te spotten. Vergeet het Belize Barrier Reef niet: ideaal voor wie van duiken en snorkelen houdt. Maar ook ongerepte natuurgebieden, grotten en watervallen vind je in Belize. Meer fascinerende natuur bieden de oerwouden en tropische bossen.

Wat is er nog meer? Er zijn de heerlijke stranden, de kleurrijke vissersdorpjes, de zonsondergangen en de lekkere gerechtjes in kleine eettentjes. Alles wat je nodig hebt voor een lekkere, lange vakantie! Dit is een boeiend land waar je als reiziger echt welkom bent.

Enthousiast geworden over Belize als reisbestemming? Lees de blogs uit Belize, inspireer je en neem contact op voor vragen of tips! Heb je zelf een verhaal over Belize? Word dan gastblogger en deel jouw verhaal met anderen. 

LAATSTE REIZEN DOOR BELIZE

Belize deel 2 | Bezienswaardigheden, ontspanning en leuke tips!

Vorige week kon je lezen over het eten en drinken op het prachtige eiland Belize, dat ligt in Midden Amerika. Deze week kijken we naar de bezienswaardigheden. Welke activiteiten kun je doen op het eiland? Waar kun je ontspannen en bijkomen van de drukte? Daarnaast geef ik je een paar handige tips. Bezienswaardigheden Belize Activiteiten…

Belize deel 1 | Op zoek naar de authentieke Island Vibes?

Wanneer je denkt aan de authentieke Island Vibes, denk je waarschijnlijk aan een onbewoond eiland midden in de grote oceaan. Maar wat als ik je vertel dat er meerdere eilanden in Midden-Amerika liggen die dezelfde vibes overdragen? Eén van deze eilanden is Belize. Waar ligt Belize? Belize is misschien niet even bekend bij iedereen, maar…