Slovenië ligt in Midden-Europa en grenst aan Oostenrijk in het noorden en aan Italië in het westen. De andere twee grenslanden zijn Kroatië en Hongarije. Tot 1991 was dit land een deel van Joegoslavië. De hoofdstad is Ljubljana, geen grote mar zeker een mooie stad.

In dit kleine land (kleiner zelfs dan België) valt zo veel te ontdekken en toch is het voor de meeste reizigers niet meer dan een doorrijland op weg naar Kroatië. Nochtans is hier alles te vinden wat een toerist zich maar wensen kan: ongerepte dorpjes, warmwaterbronnen, natuurgebieden, heuse bergen met toppen boven de 2000 m, immense grotten, indrukwekkende watervallen en wijngaarden à la Toscana. Wie een sportieve vakantie wil, kan hier gaan mountainbiken, kajakken, raften of skiën. Zelfs een ontmoeting met een bruine beer kan geregeld worden want die zijn nog te vinden in het enige natuurpark van Slovenië. En wie kent niet het meer en het kasteel van Bled: de meest gefotografeerde plek van Slovenië!

Wil jij ook naar Slovenië na het lezen van deze blogs, maar heb je nog vragen, neem dan contact op. Ben je er zelf geweest, deel dan je verhalen met onze lezers en stuur ons een gastblog.   

LAATSTE REIZEN DOOR SLOVENIË

Slovenië – Postojna │Sprookjespaleizen van Kalksteen

In Slovenië heb ik heuse sprookjesfiguren gezien. De Slovenen weten zelf maar al te goed dat de Postojna-grotten een magisch oord zijn en ze doen er veel aan om de bezoekers deze magie te laten ervaren. De grotten liggen, niet verrassend, in het plaatsje Postojna, wat op zijn beurt weer in het district met dezelfde…