LAATSTE REIZEN DOOR IJSLAND

IJsland, een land dat tot de verbeelding spreekt! Dit eiland, gelegen aan de poolcirkel in het uiterste noorden van Europa, is tweeënhalf keer zo groot als Nederland met maar iets meer inwoners dan Utrecht. Bijna twee derde woont in de hoofdstad Reykjavik. De rest van het land is amper bevolkt.

Aparte landschappen en pure natuur, dat is wat reizigers in IJsland komen zoeken. Hier lijkt de oerknal geen miljarden jaren geleden. Dit is een wereld van vulkanen, warmwaterbronnen, geisers en kokende modderpoelen die een zwavelgeur verspreiden. Een zeldzaam natuurfenomeen als het noorderlicht en sprookjesachtige ontdekkingen als het helblauwe Blue Lagoon, witte ijswoestijnen en zwarte stranden maken een IJslandse vakantie een authentieke belevenis.

Ook voor een sportieve vakantie is IJsland ideaal. Maak een jeeptocht over groene lavavelden of ga mee met een gletsjerwandeling. Avontuurlijk varen met een kajak tussen de ijsbergen of met een mountainbike de wilde heuvels bedwingen, wie voelt zich geroepen? Wil je tijdens je reis zo veel mogelijk zien van dit bijzondere land? Neem dan de Golden Circle route!

Walvissen, papegaaiduikers en de middernachtzon in de zomer – sneeuw, poolvossen en amper daglicht in de winter – laat je verrassen door dit unieke land!

Ook een droomreis door IJsland gemaakt? Stuur je verhaal naar Ik wil Reizen via een gastblog of contacteer ons.

Lapland | Op zoek naar het Noorderlicht

Het Noorderlicht zien stond al heel lang op mijn lijstje. Ik ben er inmiddels ook wel achter dat Miss Aurora, zoals ze het Noorderlicht liefkozend noemen in Scandinavië, zich niet altijd laat vangen. Mijn eerste poging het Noorderlicht te aanschouwen, was in IJsland. Genoeg te zien in dit prachtige land natuurlijk, maar ik was vastbesloten om…