De geboorteplaats van de Boeddha, de hoogste berg ter wereld, de sherpa’s, het enige land ter wereld met een vlag die niet rechthoekig of vierkant is, een tijdrekening volgens een maankalender, Nepal is in alle opzichten een apart land.

Gelegen in de Himalaya, tussen India en Tibet, is dit Aziatische land voor het grootste deel bergachtig. Driekwart van het grondgebied ligt boven de 3.000 m. Acht van de tien hoogste toppen ter wereld liggen in Nepal. Dat is meteen ook één van de grote aantrekkingskrachten van het land: de Mount Everest, met een hoogte van 8.848 m, een uitdaging voor bergbeklimmers.

Toch komen toeristen niet alleen voor de trekkings in de Himalaya naar Nepal. Het land werd nooit gekoloniseerd en heeft zo zijn unieke cultuur en tradities weten te behouden. In de hoofdstad Kathmandu, in Patan en in Bhaktapur kan men genieten van schitterende tempels en paleizen. Sommige staan op de Unesco Werelderfgoedlijst. Kleurrijke marktjes, oude pleintjes, religieuze beelden en tuktuks, de steden in Nepal zijn schilderachtig en nog steeds heel authentiek.

De mooie en ongerepte natuur maken van Nepal een bijzonder land. Groene rijstvelden, een subtropisch landschap met een schat aan wilde dieren, reizigers vinden hier een paradijs! Denk aan olifanten, beren, apen, Bengaalse tijgers en krokodillen – natuurparken zorgen voor nog meer wildlife!

De vriendelijke bevolking, de mystiek van het land, de adembenemende bergen, Nepal verdient zeker de titel van ‘mooiste land in Azië’!

Heeft dit prachtige land jou ook betoverd? Plan jij een reis naar Nepal of ben je er geweest en heb je een schat aan informatie en reistips voor onze lezers? Deel je ervaringen in een gastblog of neem contact op met Ik Wil Reizen.

LAATSTE REIZEN DOOR NEPAL

Nepal | Het dak van de wereld

Mijn bezoek aan Noord-India – dat je kan lezen in deel 1 en deel 2 van mijn blog ‘India | Love it or hate it’ – heb ik gecombineerd met Nepal (ook wel ‘het dak van de wereld’ genoemd) en dat vond ik een hele mooie combinatie (twee weken India, één week Nepal). Bij het…