LAATSTE REIZEN DOOR NOORD-IERLAND

Noord-Ierland ligt op slechts 1,5 uur vliegen van Amsterdam. Zo kun je er zelfs naartoe voor een weekendje weg. Ben je een liefhebber van de natuur? Noord-Ierland staat bekend om de spectaculaire wandelroutes, de gezellige bevolking en de sfeervolle accommodaties. Een paar hoogtepunten? De Causeway Coastal, de kustroute die begint in Belfast en eindigt in Londonderry, is een roadtrip om U tegen te zeggen. De adembenemende route brengt je langs kastelen, hangbruggen en eindeloos veel prachtige plekken. Geen wonder dat een aantal scenes van Game of Thrones hier zijn opgenomen. De hoofdstad Belfast is een levendige stad waar je zo door kan wandelen. In een vorige eeuw werd hier de Titanic gebouwd. In deze eeuw vieren kunst en muziek hoogtij. De heerlijke eethuisjes en drukke pubs weerspiegelen de hartelijke sfeer van het eiland. De sagen en legendes, die overal verteld worden, bevestigen dat er in Noord-Ierland een authentieke geest waait.

Toch is de natuur hier de belangrijkste bezienswaardigheid. De onvergetelijke landschappen, de woeste kust, de bergen en de meren, dat alles fascineert en de reiziger.

Ben je nieuwsgierig geworden? Of heb je Noord-Ierland al eens bezocht? Neem contact met ons op voor het schrijven van een gastblog!

Noord-Ierland | Mini roadtrip naar de Giant Causeway

Mijn vriend en ik hadden een paar dagen samen, zonder de kinderen, en dus ruimte voor een korte trip. Bestemming? Noord-Ierland! De Giant Causeway stond op mijn ‘natuur fenomenen lijstje’. Die wilde ik graag met eigen ogen zien. Via Google kwam ik er achter dat er een superleuke korte roadtrip naar de Giant Causeway is:…