El Salvador is een land in Midden-Amerika. Het grenst aan Guatemala, Honduras en aan de Stille Oceaan. Vooral bekend van de negatieve berichten over gang-oorlogen en criminaliteit en toch heeft dit kleine landje veel meer te bieden. Met een toeristische sector nog in de startfase, is dit land alsnog een authentieke en ongerepte bestemming en de overheid doet er alles aan om de veiligheid te verbeteren.

Wat mag je als toerist verwachten in El Salvador? Naast een spectaculaire natuur met heel veel (actieve) vulkanen, nationale parken en tropische regenwouden, wordt je hier als reiziger ook op cultureel gebied verwend. Denk aan tempels en piramiden uit de tijd van de Maya’s, ongerepte dorpjes en steden met authentieke koloniale details. Een kilometerslange kust aan de Stille Oceaan is ideaal voor zonnekloppers, surfers en duikers. Een koffieplantage bezoeken? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. De gastvrije en vriendelijke bevolking wijst je graag de weg. Redenen te over dus om El Salvador met stip op je reislijstje te zetten!

Ook geïnteresseerd in El Salvador maar wil je meer informatie over reizen in dit land? Neem dan contact op voor een antwoord op je vragen of voor extra tips! Heb je zelf een verhaal over El Salvador? Deel je ervaringen met onze lezers en stuur ons een gastblog.

LAATSTE REIZEN DOOR EL SALVADOR

Terug in de tijd ꘡ Suchitoto – El Salvador

Suchitoto, El Salvador is niet een hele bekende bestemming voor veel backpackers. Dit maakt het de ultieme plek om te genieten van de prachtige, rustige en oude straatjes die Suchitoto te bieden heeft. De stad heeft een koloniaal verleden en dat is overal terug te vinden. In deze blog zal ik je meenemen door deze…