De Verenigde Arabische Emiraten zijn een verzameling van emiraten in het Midden-Oosten, die zich verenigd hebben. Zij grenzen aan Saudi-Arabië en Oman. Er zijn zeven emiraten: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah. De grootste bron van inkomsten halen de emiraten uit aardolie en aardgas. Al draait de economie niet meer uitsluitend rond deze grondstoffen. De bouwnijverheid en het toerisme worden en zijn zeker ook belangrijk.

Het grootste deel van de inwoners woont in twee emiraten: Dubai en Abu Dhabi. Slechts een klein deel van de bevolking zijn lokale Arabieren. Het overgrote deel wordt gevormd door expats en immigranten. De grootste steden zijn Dubai en de hoofdstad Abu Dhabi.

De emiraten waren heel lang een traditionele regio van parelvissers en men leefde vooral van de zeehandel. Nu behoren ze tot de best ontwikkelde landen van de wereld. Ze zijn vooral bekend om de immense shopping malls, de skyline en de grote bouwwerken. Hier vind je het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa (828 meter). Hier rijden de duurste auto’s en logeer je in de chicste hotels. De kunstmatig aangelegde eilanden hebben de vorm van een palmboom.

Wat het landschap betreft: er is woestijn en er is kust. De stranden en het blauwe water zijn ideaal om te zeilen, te duiken of te snorkelen. Voor wie iets avontuurlijks wil, zijn er woestijntochten. En wie van cultuur houdt, ontdekt Arabische straatjes en pleinen, musea en tentoonstellingen. Absoluut een plek die je gezien moet hebben want er is meer te doen en te beleven dan enkel shoppen.

Heb jij leuke tips voor een reis naar de fascinerende Verenigde Arabische Emiraten die zeker niet mogen ontbreken? Stuur ze naar Ik Wil Reizen via contact of een gastblog!   

LAATSTE REIZEN DOOR DE VERENIGDE ARABISCHE EMIRATEN

Dubai | Misvattingen en must-sees

In mijn eerste Dubai blog nam ik je mee naar boven in de Burj Khalifa en het bekende Palmeiland, echte must-sees als je kort in Dubai bent. Heb je langer dan een dag te besteden? Super! Er is namelijk genoeg te doen om je een week of langer te vermaken. In deze blog ontdek je…

Dubai | Doe maar duur (?)

Een paar jaar geleden waren mijn zus en ik aan het brainstormen waar we heen wilden op stedentrip. Onze voorwaarden: een stad waar we nog niet geweest waren (best lastig voor twee reislustige dames) en met gegarandeerd zon in maart. Dan moet je het toch al snel richting het zuiden of oosten zoeken. Na wat…