Colombia, gelegen in het noordwesten van Zuid-Amerika, was jarenlang een erg gevaarlijk land om naar toe te gaan. Drugs, kartels en oorlog maakten toerisme zo goed als mogelijk. De rust en de veiligheid keren echter stilaan terug en Colombia is goed op weg om dé nieuwe vakantiebestemming te worden. De hoofdstad Bogota ligt op een hoogte van 2.640 m en daardoor is het hier altijd fris. Het is een levendige, kleurrijke stad met een echte Zuid-Amerikaanse sfeer waar live muziek op straat iedereen aanzet tot dansen en zingen. De stad is een mix van rijk en arm, oud en modern maar zeker interessant genoeg om een paar dagen alle bezienswaardigheden te ontdekken.

Colombia is een heel groot land met een enorme variatie in het landschap. Dat gaat van tropisch regenwoud tot savannes, van mangrovebossen tot de jungle en van besneeuwde bergen tot prachtige stranden. De hoogste palmboom ter wereld, de waspalm, vind je hier net als de kerstorchidee en de indrukwekkende Andescondor. Kleurige dorpjes, archeologische sites, eeuwenoude ruïnes, cultuur en geschiedenis liggen hier overal verborgen.

Één van de mooiste steden van Colombia is zeker Cartagena. Stad van heel veel kleuren, historisch en koloniaal, vissersbootjes in de baai, gezellige koffiehuisjes en een Caraïbische sfeer. Ook Palomino is een vakantiestop waard. Dit kuststadje met zijn witte zandstranden is dé plek om te genieten en te ontspannen. In Ciudad Perdida sta je dan weer oog in oog met de resten van een oude indianenstad. En dan is er nog de koffie, de bananen en de sigaren!

Nog een reden om door Colombia te reizen: goedkope binnenlandse vluchten en modern uitgeruste bussen, perfect voor de backpacker die op ontdekking gaat door dit nog onontdekte land.

Of het nu natuur en cultuur is of strandvakanties en avontuurlijke trips – Colombia spreekt tot de verbeelding! Ben jij een van die zeldzame toeristen die een interessante reis door Colombia maakte en wil je daar een leuk verhaal over schrijven? Neem dan zeker contact op met Ik wil Reizen!   

LAATSTE REIZEN DOOR COLOMBIA

Colombia | Zuid-Amerika op zijn best

Colombia, bekend van cafeïne en cocaïne, heeft zoveel meer. Steeds vaker komt het op de bucketlist van menig reiziger. Tien jaar geleden werden er nog wel wat wenkbrauwen gefronst als ik vertelde dat ik naar Colombia ging. De Caribische kust was toen al populair, andere delen minder tot niet. Ook nu is er nog genoeg…

De jungle van Colombia | De verloren stad

Colombia wordt vaak toch snel gezien als onveilig. Het land van Pablo Escobar, van de bendes en coke. Maar voor mij is Colombia het land van de salsa, vriendelijke mensen, waanzinnige natuur en leuke feestjes. Ik wil jullie vertellen over mijn 4 dagen afzien in de jungle van Colombia. La Ciudad Perdida, ofwel, de verloren…

Rondreis door Zuid-Amerika | Peru, Uruguay en Brazilië

Zuid-Amerika is een ontzettend mooi continent. Voor menigeen geldt Zuid-Amerika als het allermooiste continent. De prachtige berggebieden in Patagonië en de Iguazu watervallen zijn het meest bekend. Vergeet ook de eetcultuur niet. Hou je van vlees en barbecuen dan ben je hier aan het juiste adres. Veel goede wijnen komen uit Zuid-Amerika! Een rondreis door…