EuropaNoord-AmerikaUruguayZuid-AmerikaZuid Amerika Rio de Janeiro

Graziella maakt graag trips naar Zuid-Europa en Noord-Amerika. Daarnaast maakte ze een rondreis door Zuid-Amerika. Graziella heeft heel veel tips en tricks die ze graag met ons deelt. Lees hier al haar reistips en tricks voor Zuid-Europa, Zuid-Amerika en Noord-Amerika.

Graziella’s reistips en tricks voor reizen naar Zuid-Europa

Reizen naar Zuid-Europa kent weinig gevaren. Zakkenrollers liggen overal op de loer maar met een beetje je gezond verstand gebruiken zul je niet gauw in de problemen raken. Lees hier een aantal reis tips voor Zuid-Europa. Italianen en Spanjaarden leven anders dan wij. Hun actieve dagdelen zijn vooral de ochtend en de avond. Houd rekening met lange siestas tussen 12 uur en 17 uur. In de grote steden zullen winkels echter non-stop geopend zijn. Mijn advies is om mee te gaan in dit ritme. Kook lekker uitgebreid ‘smiddags als je op de camping vertoeft of ga lekker relaxed uiteten als je niet zelf kookt. Neem de tijd met een lekker drankje erbij en… relax. Doordat je ‘s middags relaxed hebt doorgebracht zul je ‘s avonds bruisen van energie. En hoe fijn is dat, wetende dat er veel marktjes langs het strand etc. zijn en flaneren langs de boulevard voor deze culturen een tweede natuur is. Heerlijk om ‘s avonds de stad in te gaan, er is altijd wat te doen. Wil je een echte markt meemaken? Ga zo vroeg mogelijk ‘s cohtends op pad. Heerlijk met een kopje koffie de markt opgaan. Je zal locale kruiden op de kop kunnen tikken en vaak hebben de lokale markten ook een goed aanbod van kleding en hebbedingetjes. Have fun! Houd rekening met het feit dat Zuid-Europeanen zich best netjes kleden en dit belangrijk vinden. In je bikini-bovenstuk een hapje eten dat kunnen ze niet waarderen. Strand- en badkleding blijft vooral geschikt voor het strand en het zwembad. 

Graziella’s reistips en tricks voor reizen naar Zuid-Amerika

Vliegreis Zuid-Amerika

Ofschoon dat Uruguay voor mij mijn tweede thuis is, is het toch anders op vakantie gaan dan naar Zuid-Europa. Bereid je voor op een lange vliegreis. Zuid-Amerika is vanaf West-Europa minimaal 12 uur vliegen. Boek een zitplaats bij de nooduitgang, indien mogelijk; zo kun je even je benen strekken. Air Europa heeft veel nachtvluchten naar Zuid-Amerika. Heerlijk ! Het eten smaakt hier enorm goed en je krijgt een heerlijk wijntje of ander drankje aangeboden. In de ochtend verblijden ze je met een koffie, jus d’orange en een goed broodje. Natuurlijk biedt KLM ook veel varieteit in vliegreizen. In een nachtvlucht op de heenreis heb je de meeste kans om een beetje goed te kunnen slapen, zo kom je uitgerust aan op je bestemming. Lees hier alles over mijn rondreis door Zuid-Amerika

Reistips en veiligheid

Ik heb gelukkig geen enkele ervaring met criminaliteit, maar een gewaarschuwd mens… Maak een scan van je paspoort, pinpas, creditcard en scan die naar je emailadres. Zo heb je in geval van diefstal sneller een noodpaspoort. Meld je aan op de reisapp van Buitenlandse Zaken. Ga je naar een discutabele bestemming, laat je gegevens bij het Ministerie achter. Verdiep je in de locatie van de Nederlandse Ambassade, mocht je paspoort gestolen zijn, weet je waar je moet wezen ! Ga je naar een arm gebied, geen whatsapp op straat en overweeg een reserve smartphone met een locale prepaid simkaart. Mijn ervaring is dat je met een Nederlandse simkaart slecht bereik hebt en in geval van een overval geef je je prepaid (oude) telefoon en je eigen smartphone loopt zo geen gevaar. Overweeg om je bank app te deleten en neem een extra pinpas met je bankscanner mee om overboekingen te doen indien dit noodzakelijk zou zijn. Uiteraard laat je gouden siraden en designer tassen het beste thuis. 

Peru Zuid Amerika reis Wat neem je mee op een rondreis?

Ik ben met handbagage (klein koffer) gereisd in 2018. Superfijn reizen, maar die heerlijke Zuid-Amerikaanse drankjes mee terugnemen… dat wordt niks. Als je aankomt en vertrekt op een bepaalde plek en je bent bijvoorbeeld een week op rondreis, zou je kunnen overwegen om aan je hotel te vragen om je koffer te mogen stallen. Het goede nieuws is dat je koffer nog leeg is en je geen zorgen hoeft te hebben over diefstal. De rondreis zou ik doen met een rugzak en vergeet je moneybelts niet (voor de dames: een bra-belt is echt een uitkomst). Ga op rondreis door bijvoorbeeld Peru of bezoek de jungle in Colombia tussen november en maart, het is daar resp.lente-zomer-herfst. Je hoeft dan enkel zomerkleding mee te nemen wat weinig weegt en weinig plaats in beslag neemt. Neem enkel de zaken mee die noodzakelijk zijn en reken 2 dagen voor 1 kledingsetje, wassen kan altijd in je hotel, het droogt toch supersnel. Kleed je niet te chique, zo val je niet op en hoef je je niet druk te maken als iets kapot zou gaan etc. En voor de rest… geniet.. Geniet van deze schitterende cultuur, de lieve mensen en het heerlijke eten en drinken. Enjoy!

Graziella’s reistips en tricks voor reizen naar Noord-Amerika

Ook naar de USA of Canada kan het geen kwaad om een scan van je paspoort, creditcard etc te maken en te zenden naar je emailadres. Daarnaast is de US is een land van creditcards. Wist je dat je geld kan storten op je creditcard en zo dus meer kan opnemen tijdens je vakantie naar Noord-Amerika? zelfs bij Mc Donalds kun je hier met creditcard betalen. US dollars kun je het beste al thuis bij je bank bestellen. Spreid geld en cards zo veel mogelijk. Vergeet je Esta formulier niet in te vullen en als je met ruimbagage reist: weet dat als je koffer op slot is, dat ze dat open kunnen en mogen breken. Verdiep je in het feit of je je koffer sealt of mogelijk openlaat op de heenreis.

Heb jij wat aan deze reistips voor Zuid-Amerika, Zuid-Europa of Noord-Amerika? Laat weten welke tips jij handig vindt of welke tips je nog meer hebt!