ColombiaZuid-Amerikacolombia muur

Colombia wordt vaak toch snel gezien als onveilig. Het land van Pablo Escobar, van de bendes en coke. Maar voor mij is Colombia het land van de salsa, vriendelijke mensen, waanzinnige natuur en leuke feestjes. Ik wil jullie vertellen over mijn 4 dagen afzien in de jungle van Colombia.

La Ciudad Perdida, ofwel, de verloren stad. Van te voren had ik geen idee waar ik aan was begonnen en misschien was dat maar beter ook. Tijdens mijn wereldreis had ik besloten om naar Colombia te gaan. Ik zou daar samen met een vriendin van thuis 3 weken rondreizen. Aan deze reis heb ik mooie herinneringen. Ik heb wel eens gezegd dat het de mooiste en meest ongelukkigste tijd in mijn leven was. Terwijl ik de reis van mijn leven maakte, ging mijn oma dood, werd er een vriendin ziek en gebeurde er iets vreselijks met mijn vader. Twee maanden na mijn reis in Colombia besloot ik dan ook om naar huis te gaan. Tijdens mijn tijd in Colombia heb ik verdriet gekend, geleerd en de verloren stad ontdekt. Verlies had voor mij in die tijd een dubbele betekenis.

Jungle Colombia: ‘You Tarzan, Me Jane’

Colombia leeft. Het heeft alles wat je tijdens een reis maar kan wensen. Mooie stranden, bijzonder vrolijke mensen, cultuur, feestjes en natuur. Samen met mijn vriendin en een groep onbekenden gingen wij 4 dagen de jungle in om naar de verloren stad te lopen. Ik zal niet ontkennen dat het een zware tocht is. Daar waar je in het begin nog met de auto kan komen, kan je op het eind alleen nog maar lopend komen. Het is een zware tocht en er wordt dan ook wel iets van je conditie gevraagd. 3 dagen lang lopen we heuvels op, heuvels af, slapen we bij de mensen die midden in de jungle wonen. Zij hebben alleen elkaar. Zonder dat ik een woord met ze gewisseld heb, hebben ze mij veel geleerd. Ik waardeer enorm wat ik heb, ook al heb ik niet alles nodig om gelukkig te zijn. Deze mensen hebben elkaar en zijn overduidelijk gelukkig.  Terwijl er thuis in Nederland veel speelt, ben ik gelukkig. Hier voel ik mij dan ook wel even schuldig over.

© Djamilla – Jungle in Colombia

Jungle tour

Deze tocht kan ik iedereen aanraden. Ik heb veel van de wereld gezien, maar zoiets bijzonders heb ik zelden meegemaakt. In de tijd dat ik hier was kwamen er nog niet veel mensen. Dit maakte het extra bijzonder. Maar toch zal ik zeker niet ontkennen dat het een zware tocht is geweest. Voor ieder die twijfelt om naar Colombia jungle te gaan wil ik zeggen dat dit land een bijzonder plekje in mijn hart heeft. Ga en laat je betoveren door deze mooie mensen in dit geweldige land.

Ben jij weleens in Colombia geweest? Wat was jouw mooiste plekje? Laat het weten in de reacties!