Denemarken is een land in Noord-Europa. Ook Groenland en de Faeröer Eilanden behoren tot Denemarken. Alhoewel dit het kleinste van de Scandinavische landen is, valt hier heel wat te ontdekken. Je kan bijvoorbeeld een citytrip maken naar de hoofdstad Kopenhagen. Je hebt hier tientallen monumenten en je vermaakt jezelf in het evenementenpark Tivoli. Hier heb je zowel een pretpark als een mooi aangelegde tuin met restaurants en een theater. Ga zeker ook eens wandelen langs de gekleurde gevels van Nyhavn, een van de leukste wijkjes van de hoofdstad. Vergeet de kleine zeemeermin niet – groot is ze niet, dus opletten of je loopt er zo voorbij.

Denemarken heeft 474 eilanden, voornamelijk onbewoond. De Denen kunnen dus genieten van meer dan 7000 kilometer strand en duinen. Maar ook een fjordenkust en kliffen met hele mooie krijtrotsen tref je hier aan. Geen bergen maar wel hele wijdse landschappen, eeuwenoude bossen, moerassen en heide- veengebieden! Bezoek een aantal prachtige overblijfselen van de Vikingen en voor de kids is er Legoland. Tot slot kun je de Deense eilanden Funen en Seeland gaan verkennen. Enjoy!

Enthousiast geworden? Lees de blogs uit Denemarken, inspireer je en neem contact op voor vragen of tips! Heb je zelf een verhaal over Denemarken? Word dan gastblogger en deel jouw verhaal met anderen. 

LAATSTE REIZEN DOOR DENEMARKEN

Denemarken | Odense: Odins tempel

De meeste interrailers gaan naar Kopenhagen. Daar was ik echter al eens eerder geweest, dus ik wilde wel eens wat anders, en zo kwam ik bij Odense. Odense is een stadje in Denemarken met nog geen 200.000 inwoners. Erg toeristisch is Odense niet en als je, net als ik, geen toegang hebt tot een auto,…

Citytrip Kopenhagen | De must see bezienswaardigheden

De Deense hoofdstad Kopenhagen is een sfeervolle stad waar je al snel verliefd op wordt. De stad laat je denken aan Amsterdam en daardoor voel jij je er als Nederlander snel thuis. Ik was erg verrast dat Kopenhagen zo sfeervol en veelzijdig is. Als ik mensen vraag naar bekende bezienswaardigheden in Kopenhagen, kunnen ze hier…