China, of correcter de Volksrepubliek China, ligt in Oost-Azië. De hoofdstad is Beijing (Peking). Het dichtst bevolkte land ter wereld, waar meer dan driehonderd talen gesproken worden,  is een land van enorme contrasten en een wonderlijke mix van traditioneel en modern. Daardoor is China één van de meest fascinerende reisbestemmingen en de laatste jaren steeds populairder geworden. Hier vind je immense steden met hypermoderne gebouwen maar ook een traditioneel platteland met uitgestrekte rijstvelden.

Een van de meest imposante bezienswaardigheden in het centrum van de hoofdstad Beijing is ‘De Verboden Stad’. Dit eeuwenoude keizerlijke paleis is een stad binnen de stad en was vroeger verboden voor de gewone Chinezen. De prachtige paleizen, omgeven door hoge muren met enorme toegangspoorten, zijn zeker een bezoek waard. Niet ver van de hoofdstad ligt een ander, al even uniek bouwwerk: ‘De Chinese Muur’ – meer dan 6000 km lang, gebouwd als verdedigingsmuur. Niet overal is de Muur geschikt als wandelpad. Sommige delen over de steile en rotsige bergen zijn slecht bewaard gebleven maar er zijn genoeg stukken van de Muur mooi gerestaureerd voor die ene perfecte foto.

Het indrukwekkende en wereldberoemde Terracottaleger van 8000 soldaten in kleibeelden is te bewonderen in Xi’an. Hier vind je ook nog een echte Chinese markt en traditionele theehuizen. Het symbool van China, de reuzenpanda, moet je zeker bezoeken tijdens je reis. De prachtige natuur in het zuiden met zijn berglandschappen, de eeuwenoude tempels en kloosters, de rode lampionnen en kleurrijke vliegers, China is nog steeds een beetje mysterieus en anders.

Geen evidente reisbestemming, het verre China. Ben jij er wel geweest? Neem dan contact met ons op en deel jouw reisverhalen met onze lezers.   

LAATSTE REIZEN DOOR CHINA

China | Een land vol verrassingen

Onlangs ben ik (Annika)7 weken in China geweest. China is het vierde grootste land ter wereld. Het is ook het land waar de meeste mensen in gigantische steden leven en techniek niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. China biedt een scala aan facetten die uniek zijn, waar ze ook duidelijk voorop lopen…