Ethiopië is een Oost-Afrikaans, bergachtig land waar zowel een mediterraan, een tropisch als een woestijnklimaat heerst. Als reiziger ben je hier best op alle weersomstandigheden voorbereid. De hoofdstad Addis Abeba is een van de hoogst gelegen hoofdsteden ter wereld. Sommige delen liggen op 3000 m. De stad is een mengelmoes van luxe en armoede met drukke steegjes en kleurrijke markten naast mooie lanen en chique restaurants.

Het land enkel associëren met hongersnood, droogte en oorlog is onterecht. Wie door Ethiopië reist, ontdekt prachtige landschappen in het Simiengebergte en een fascinerende cultuur met nog authentieke stammen. Verrassend is de Middeleeuwse architectuur en de kerken van Lalibela, uitgehakt in de rotsen en Unesco wereldwonder.

Het toerisme is hier nog in volle ontwikkeling en reizen is vaak een avontuur. Maar wie het toch aandurft, maakt kennis met een vriendelijke en gastvrije bevolking, die de toeristen graag onthaalt op een traditionele koffieceremonie. Dit “oudste land van de wereld” is uniek in al zijn facetten, van het eigen schrift en de eigen kalender tot de unieke fauna en flora en een geheel eigen kruidige keuken. Voor velen nog steeds een onbekende reisbestemming en toch is Ethiopië een aanrader voor iedereen die van Afrika houdt!

Heb jij ook mooie herinneringen aan een bijzondere reis door Ethiopië? Vertel je verhaal aan onze lezers en stuur ons een gastblog.   

LAATSTE REIZEN DOOR ETHIOPIË

Ethiopië | Mijn persoonlijke hoogtepunt: het Simien Mountains National Park

Zoals je in de vorige blog hebt kunnen lezen, keek ik enorm uit naar het hiken in het Simien Mountains National Park. Dit park was één van de redenen waarom Ethiopië op mijn bucketlist stond (https://hikenbiken.nl/hiken-in-ethiopie). Het wordt ook wel ‘het dak van Afrika’ genoemd en ik kon niet wachten om het natuurschoon met mijn…

Ethiopië | Als je een reis zoekt die niet doorsnee is

Afrika is een continent dat mijn hart altijd al sneller liet kloppen. Ik heb geen idee hoe dat komt en waarom het me vroeger ook altijd al zo trok. Maar toen ik eenmaal mijn eerste reis naar dit continent had gemaakt, wist ik: ‘ik moet meer zien’. Nadat ik verschillende landen had bezocht, die nog…