Australië ligt op het zuidelijk halfrond en ook het grote eiland Tasmanië behoort tot dit land. Canberra is de hoofdstad. Het land Down Under is erg laag en op veel plaatsen erg vlak. Omdat Australië aan de andere kant van de wereld ligt zijn de seizoenen omgekeerd, zomer bij ons is winter bij hen. Omwille van de grootte van het land zijn er drie tijdzones, een enorme variatie in landschappen en grote verschillen wat het klimaat betreft. Denk aan regenwouden, kust, woestijn en koraalrif. Ook leven hier twee culturen naast elkaar: een Britse cultuur van de vele Engelse migranten en de Aboriginal cultuur van de oorspronkelijke bevolking.

Ben je weleens naar Australië geweest? Dat is een land waar veel backpackers doorheen trekken. Het is ook een land waar je gerust een maand of langer kunt blijven, even kunt werken, tot rust kunt komen om dan weer terug te keren en door te gaan met je drukke leven. Het is er heerlijk warm en er zijn meer dan 10.000 stranden(!) te vinden aan de meer dan 25.000 kilometer lange kustlijn. Je kunt dus zeker genieten, lekker zonnen en zwemmen.

Waar ben jij allemaal geweest in Australië? Wat waren de meest bijzondere plekken en waar zou je nog weleens terug willen? Neem contact op en laat het weten in een blog!

LAATSTE REIZEN DOOR AUSTRALIË

Bucketlist | Bonaire, Curaçao en meer

Een week geleden kwam de bucketlist van Graziella online. Deze keer is het tijd om eens een kijkje te nemen in de Bucket list van Daphne. Waar wil deze studerende en werkende wereldreiziger nog heel graag een keer heen. Lees de blog, laat je inspireren en deel zelf jouw bucket list met ons! Hi lieve…

Australië | Sunny Whitsundays

Eén van de hoogtepunten van mijn eerste reis naar Oceanië is toch zeker wel de zeiltrip naar de Whitsunday Islands. De Whitsunday Islands vormen een eilandengroep aan de Oostkust van Australië, zo’n 900 km ten noorden van Brisbane. De eilanden hebben hun naam te danken aan ontdekkingsreiziger James Cook. Hij ontdekte de eilanden op Pinksteren…