AfrikaAustraliëAzieIndonesiëIsraëlMaleisiëMidden-OostenOceanieThailandZuid-AfrikaBucketlist

Een week geleden kwam de Bucket list van Graziella online. Deze keer is het tijd om eens een kijkje te nemen in de Bucket list van Daphne. Waar wil deze studerende en werkende wereldreiziger nog heel graag een keer heen. Lees de blog, laat je inspireren en deel zelf jouw bucket list met ons!

Hi lieve reisliefhebbers,

Ik denk dat iedereen die van reizen houdt wel een bucketlist heeft. Een aantal jaar geleden besloot ik er ook één te maken. Graag zou ik jullie meenemen op reis  door de landen die op mijn bucket list stonden  en jullie vertellen welke landen er nog open staan en waarom.

De bucketlist van Daphne:

 • Curaçao, Bonaire of Aruba 
 • Thailand 
 • Australië
 • Indonesië
 • Maleisië
 • IJsland 
 • Afrika 
 • Israël 
 • Jordanië 
 • Canada
 • Filipijnen 
 • Brazilië 

Bestemmingen bezocht

Bonaire en Curaçao reisbestemming

4 jaar geleden ben ik naar de Nederlandse Antillen geweest. We begonnen onze reis met twee weken Bonaire. Wat een prachtig eiland! Dit is absoluut een van mijn meest favoriete bestemmingen. Het blauwe heldere water, het witte zand, de mooiste snorkelspots, schildpadden en zeesterren, flamingo’s en overal leguanen. Alle ingrediënten voor het perfecte plaatje. Na deze heerlijke weken was het tijd voor een weekje Curaçao. Vanaf Bonaire vertrokken we met een propellervliegtuigje naar dit mooie bekende eiland. Het ligt zo dicht bij elkaar maar toch zitten er zulke grote verschillen tussen deze eilanden. Persoonlijk vond ik Bonaire veel mooier en fijner om te zijn. Curaçao is druk, toeristisch en de stranden en zee zijn minder mooi dan op Bonaire. De sfeer is echter wel heel leuk en ook de verschillende baaitjes waren leuk om te ontdekken. Daarnaast is Curaçao leuker om een avondje uit te gaan en er is meer te doen dan op Bonaire. 

Indonesië gewerkt en gewoond

De afgelopen maanden heb ik gewerkt en gewoond op Bali. Tijdens deze periode heb ik dit fantastische eiland kunnen ontdekken en tot mijn thuis kunnen maken. Wat Bali voor mij favoriet maakt is de diversiteit op één klein eiland. Van zwarte stranden, vulkanen en rotsen en ruige zeeën tot uitgestrekte witte stranden met helderblauw water. Ben je eerst nog midden in de jungle, even verder op sta je midden in de rijstvelden of in het bos. De mensen op Bali maakt het helemaal af. De open sfeer en het buitenleven met elkaar maakt dat je je hier hoe dan ook thuis voelt. Vanaf Bali ben ik ook naar Java geweest. Veel heb ik niet gezien van dit land maar toch heb ik een indruk van de sfeer op kunnen doen. Voor mij absoluut niet zo fijn als op Bali, dus snel weer terug naar mijn eilandje. Behalve Daphne, is ook Annika naar Indonesië gegaan voor een langere tijd. Lees hier haar avontuur door de natuur. 

Thailand en Maleisië

Vanaf Bali ben ik een paar dagen naar Kuala Lumpur, Maleisië, en Bangkok, Thailand, geweest. Lees hier de beste tips en tricks om te surviven in Thailand. Ondanks dat ik niet het hele land heb kunnen verkennen, kan ik dus wel twee landen van mijn bucketlist afstrepen. Thailand zou ik wel nog heel graag een uitgebreide reis gaan maken. Bangkok is zonder twijfel en te gekke stad. Ik heb mijn ogen uitgekeken hier en onze dagen vlogen voorbij. Het eten en de cultuur hier vond ik heerlijk. Maar ook de diversiteit en de schoonheid van dit land trekt mij ontzettend aan. Ik kan niet wachten om de rest van Thailand te gaan ontdekken. Maleisië daar en tegen vond ik erg tegenvallen. Ik ben twee dagen in Kuala Lumpur geweest en dit was lang zat. Op eigen houtje heb ik met het openbaar vervoer de hele stad gezien, alle toeristische attracties bekeken en een indruk van Maleisië op kunnen doen. Het eten en de sfeer vond ik helaas minder dan ik had verwacht. Wellicht dat de rest van dit land mij beter zal bevallen maar daar hoor ik wisselende verhalen over.

Afrika en de Gardenroute

In 2017 heb ik mijn droomreis door Zuid-Afrika gemaakt. Na een paar dagen Kaapstad vertrokken we met de auto om de Gardenroute te gaan rijden. Lees hier mijn ervaringen tijdens de Gardenroute. Onderweg hebben we onwijs mooie, diverse, natuur gezien en veel leuke dingen gedaan. Vanaf het einde van de Gardenroute, Port Elizabeth, zijn we naar Durban gevlogen. Hier zijn we een aantal dagen gebleven. Vanaf Durban zijn we ook twee dagen naar Lesotho, een klein koninkrijk in Zuid-Afrika, geweest. Tot slot zijn we op Safari geweest in het Hluhluwe Game Reserve. 

© Safari in Lesotho

© Safari in Lesotho

Israël

Als onderdeel van een cruise zijn we naar Israël geweest. Dit stond hoog op mijn lijstje en is me absoluut niet tegen gevallen. Wij waren hier in een wat onrustige periode wat goed te voelen was aan de sfeer. Dit maakte het echter niet minder mooi. Wat en indrukwekkende stad is Jeruzalem! Het voelde alsof ik in een andere eeuw beleefde. Alles straalt historie uit. Als gelovige vond ik het erg bijzonder om bepaalde locaties uit de Bijbelverhalen te zien en te beleven. Ook het ‘zwemmen’ in de dode zee was een hele bijzondere ervaring. Israël is wat mij betreft een absolute aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis, oude steden en religie. 

Wat staat er nog op mijn Bucketlist?

Nou nu komt het hoor.. Waar wil ik nog heen en waarom? In het kort…

Australië

Australië heeft altijd al op mijn lijstje gestaan maar nooit echt bovenaan. Dit is echter de laatste maanden veranderd. Op Bali heb ik veel Australiërs ontmoet en ook zitten er momenteel een aantal vrienden in Australië. Vanaf Bali is het nog maar een klein stukje vliegen en dan ben je er al. Waarom niet dus? Maar waar dan te beginnen? Australië is een ontzettend groot land wat je niet in een paar weken gezien hebt. De plekken die ik echt wil zien zijn Sydney (oud & nieuw vieren!), Melbourne, Great Ocean Road, Kalbarri National Park, Blue Mountains, Fraser Island en Tasmanië. Een hele reis dus! Ik kan beter maar vast beginnen met plannen –> Lees hier alvast Kelly’s ervaringen tijdens deze reis door Australië

IJsland

Sinds twee jaar is IJsland DÉ bestemming waar ik heen wil. De natuur, de warmwater bronnen, het noorderlicht zien en sleeën met husky’s. Let’s do it! Ik hoop in 2020 eindelijk te gaan en neem jullie dan natuurlijk graag mee door middel van mijn blogs.

Jordanië 

Een hele tijd geleden zat ik samen met mijn vader in de wachtkamer in het UMC Utrecht. Vol spanning zat ik te wachten op uitslagen van onderzoeken toen mijn vader een artikel over Jordanië liet zien. Wat zag dit er gaaf uit. Hele mooie foto’s en een fantastisch geschreven reisverslag zorgde dat wij helemaal niet meer bezig waren met het ziekenhuis maar een reis aan het plannen waren. Tot op heden is het er nog niet van gekomen deze reis te maken maar we hopen komend jaar dit te gaan doen. Jordanië ligt aan de andere kant van de dode zee. Wat hier bijzonder is is het historische stadje Petra. Verder is ook hier veel geschiedenis vinden, iets wat mijn vader en ik graag samen ontdekken.  

Canada

Canada staat al een aantal jaar in de top drie van mijn bucketlist. De ontzettend mooie natuur en de dieren die je hier kunt spotten maakt het voor mij de ultieme bestemming. Waar ik precies heen wil weet ik echter nog niet. Het wordt tijd om hier over na te denken en jullie in een toekomstige blog mee te nemen op mijn reis door Canada.

Filipijnen 

De Filipijnen.. Eerder kende ik dit alleen als een heel arm land waar vaak natuurrampen gebeuren uit de verhalen van Filipijnse werknemers. De laatste jaren heb ik dit echter steeds vaker voorbij zien en horen komen als de ultieme backback bestemming. Dit is dan ook precies wat ik wil gaan doen. Backpacken in de Filipijnen. De delen waar ik dan heen zou willen zijn Manilla, Palawan, Cebu, Bohol en Boracay.

Brazilië

Tot slot zou ik heel graag een mooie rondreis door Brazilië gaan maken. De afwisseling van cultuur en natuur in dit land trekt mij heel erg aan. Daarnaast schijnt de sfeer heel bijzonder te zijn, iets wat ik graag wil meemaken. De volgende plekken zou ik graag zien; Rio de Janeiro, Pantanal, Paratay, Campo Grande, Bonito, Puero Iguazu en een aantal eilandjes met de bekende hagelwitte stranden en kraakheldere zee.  

Ik hoop dat mijn bucketlist jullie geïnspireerd heeft. Volg DNAtravelslife op socialmedia op de hoogte te blijven van mijn reiservaringen. Liefs Daphne