DuitslandEuropaNederlandUruguayZuid-AmerikaZwitserland

De mooiste natuur in de wereld moet je niet altijd ver gaan zoeken. Ook in de ons omringende landen vind je prachtige plekjes en kan je fijne natuurreizen maken!

Natuur in Nederland

Gelderland: Arnhem/Nijmegen

Ik ben bevooroordeeld, mijn familie komt hier vandaan. Wat is de Veluwe prachtig en ook Arnhem zelf is een hele mooie groene stad. Ook Nijmegen ligt er schitterend bij met haar heuvels. Veel bebossing vind je in Berg en Dal nabij Nijmegen.

Zuid-Limburg: Schinveldse bossen

De Schinveldse bossen liggen niet ver van het natuurgebied “Brunsummerheide”. Bij de Schinveldse bossen tref je een zweefvliegveld aan. Vergeet ook het Nonke Buusjke niet. In het voorjaar en zomer elke zondag geopend, check hun website. Je kan er wat eten en drinken en het is een klein openluchtmuseum. Op internet kun daarnaast de zogenaamde 5 sterren wandelroute downloaden.

Natuur in België

Duitstalige oostkantons

Iedereen heeft wel eens van het restaurantje/hotelletje “baraque Michel” gehoord. Dit is een van de hoogste punten in de Belgische Ardennen. Dit gebied grenst aan de Duitstalige Oostkantons. Lees hier mijn blog over deze citytrip naar de Duitstalige Oostkantons!

Het is een flink eind naar boven rijden, richting Baraque Michel, maar dan heb je ook wat. Geen nood, bij sneeuw is deze weg altijd sneeuwvrij gemaakt. Ook het gebied tussen het Duitstalige Belgische Eupen en de Duitse stad Aken is indrukwekkend. Aanrader: rij binnendoor en niet via de snelweg en je waant je even in Zwitserland.

Duitse-Oostkantons-GraziellaNatuur in Duitsland

Omgeving Trier – Luxemburg

Een van de mooiste natuurgebieden ligt tussen de Duitse stad Trier en Luxemburg. Oh wat is het hier mooi. Het is een bergachtig gebied, overigens ook een bekend wijngebied. Als je na al dat wandelen toch wat vertier zoekt dan kun je in de oude Romeinse stad Trier prima terecht. 

Natuur in Zwitserland

Franstalig gebied

Het meer van Geneve is hier het allermooist, alle mooie Franstalige stadjes liggen aan dit meer. Lees mijn blog over mijn ervaringen aan het meer van Genève. 

Meer van Genève - ZwisterlandDuitstalig gebied

Hier bevind je je middenin de Alpen. De zogenaamde Saas dorpen zijn prachtig, maar ook Davos en omgeving en bijvoorbeeld Zermatt met haar prachtige grote berg de Matterhorn. Skiën, langlaufen en zelfs slee-routes bevinden zich hier. Geloof me, elk seizoen is de moeite waard om hier te vertoeven.

Italiaanstalig gebied

Lugano is de hoofdstad en als je vanuit hier de bergen ingaat, ga dan vooral naar de Monte Bre. Als je je hoog op deze berg bevindt (met de auto bereikbaar) is het uitzicht over het meer van Lugano buitengewoon. Drink een lekker drankje, relax en kijk naar beneden naar het meer. Heb je last van hoogtevrees dan kun je misschien beter de stad Lugano zelf bezoeken.

Reizen in de natuur door Zuid – Amerika

Patagonië

Patagonie is prachtig. Dit gebied ligt zowel in Argentinië als in Chili. In Patagonië tref je een van de mooiste natuurgebieden van de wereld aan. Denk aan hele hoge mooie bergen en schitterende meren. Heel bijzonder.

Uruguay

Uruguay is erg dunbevolkt en het landschap laat zich het best beschrijven als onze Zuid-Limburgse variant. Niet hele hoge bergen, wat heuvelachtig. Ik vond het indrukwekkend om te zien. Vooral het gebied tussen Montevideo richting Punta del Este deed me zelfs denken aan de Schinveldse bossen, het leek wel een déjà vu. Uruguay staat ook bekend om haar ongerepte stranden, ook een aanrader. Al mijn aanraders kun je lezen in de bezienswaardigheden blog over Uruguay. 

Iguazu falls

Zoals ik al eerder schreef barst het in het gehele continent Amerika van de mooie watervallen die uitermate geschikt zijn voor een natuur reis. De mooie watervallen in Venezuela zullen de eerste tijd wel heel slecht bezocht worden, gezien de slechte politieke/economische situatie aldaar. Zo jammer. Iguazu watervallen bevinden zich op de grens tussen Brazilië en Argentinië maar ook vlakbij de grens met Paraguay. Het beste uitzicht heb je vanuit de Braziliaanse kant, vanuit Argentinië kun je het meest dichtbij komen. 

Heb je genoten van mijn mooiste natuurplekken? Wat vind jij de mooiste natuur in de wereld? Laat ook jouw favoriete plekken weten en schrijf een gastblog!