EuropaItaliëGardameer merengebied Italië

Er liggen vele mooie meren in Noord-Italië, vaak dichtbij Zwitserland. Het landschap is hier bergachtig afgewisseld met water. Het klimaat is hier goed. De kans op een regenbui is wel wat groter dan in Midden-Italië. Zoek je mooie natuur maar ook “the Italian way of life” dan zit je goed in dit merengebied in Noord-Italië.

Top 5 merengebied in Noord-Italië

 

GARDAMEER

 

Meteen het bekendste meer. Nederlanders die nog nooit in Italië geweest zijn, gaan vaak de eerste keer naar het Gardameer. Het Gardameer is absoluut mooi, maar het authentieke Italië in al zijn facetten zul je hier niet aantreffen. Dit is dus een perfecte bestemming voor als je nog nooit in Italië bent geweest.

Wat mag je zeker niet overslaan als je in de buurt van het Gardameer bent

# Monte Baldo

Deze schitterende berg ligt in het stadje Malcesine. Vanuit Malcesine gaat er een kabelbaan omhoog naar de top. Neem een jasje mee, want bovenop de berg is het een stuk kouder dan beneden in het stadje. Voor meer genot van de Italian lifestyle kun je mijn andere blog eens lezen. 

# Verona

Verona staat bekend om haar Romeo & Julia verhaal. Ik heb voor het beroemde balkon gestaan. Dit balkon ligt aan een smal steegje. Spectaculair is het niet, maar kan niet ontbreken bij je bezoek aan Verona. Daarnaast kun je geweldig shoppen in de oude binnenstad van Verona (Via Mazzini). De terrasjes en restaurantjes (Piazza delle erbe) nodigen je overal uit om een lekker wijntje te drinken en een heerlijke maaltijd te nuttigen. Vergeet ook het amfitheater “de Arena van Verona“ niet.

# Weekmarkten

Als je wilt kun je elke dag wel een markt bezoeken in 1 van de stadjes rondom het Gardameer. Ik ben dol op de markten in Italië. Natuurlijk veel aanbod van verse groenten voor de locals, maar ook leuke hebbedingetjes voor de toeristen. Mocht je op zoek zijn naar een kledingstuk: in Italië vallen de kledingmaten een paar maten kleiner uit dan in Nederland.

# Attractiepark Gardaland

Gardaland ligt in de stad Castelnuevo del Garda en is goed bereikbaar met de auto. Dit pretpark is leuk voor jong en oud. Check hun website. Heb je nog tijd over? Dichtbij tref je de stad Peschiera del Garda aan (spreek uit: peski-jera).Dit is een leuke stad om te vertoeven.

COMOMEER

In mijn ogen een klassiek meer, wat een beetje is blijven stilstaan in de 60s. Aan de inrichting van de hotels zie je dat al zo’n 50 jaar geleden het toerisme hier opbloeide. Het uitzicht blijft hier adembenemend. Als je met de auto een stukje rond het Comomeer rijdt, weet je niet waar je moet kijken, zo mooi. De stad Como mag je niet overslaan. Como maakt het plaatje dat hoort bij deze regio compleet, nl. “ klassieke schoonheid”.

 

LAGO MAGGIORE

Hier heb ik op de camping een aantal vakanties doorgebracht. Ook voor kids superleuk. Wist je dat Lago Maggiore een Italiaanse en een Zwitserse kant heeft? De Zwitserse stad Locarno ligt aan dit meer. Locarno is ook een klassieke schoonheid met van oudsher een jetset imago. Aan Italiaanse kant zijn de steden Stresa en Verbania de moeite waard om te bezichtigen. Ook hier mag je de marktjes niet overslaan. Het Safaripark in Pombia is ook een aanrader.

 

MEER VAN LUGANO

Lugano is het kloppend hart van deze regio. Ben je in Lugano dan mag je de berg de Monte Bre absoluut niet overslaan. Het uitzicht zul je niet snel vergeten. Er zijn hier genoeg mogelijkheden om een drankje te doen op een terras/uitzichtplatform zodat je heerlijk kan genieten van het uitzicht op het meer van Lugano. Lugano downtown is best leuk om eens te vertoeven. Wil je langs het meer lopen, ga je gang. Houd rekening met het feit dat je je hier in Zwitserland bevindt, en dat de prijzen hier een stuk hoger zijn dan aan de andere kant van de grens in Italië. Bezienswaardigheden hier in de buurt zijn: Swiss Miniatuurpark in Melide, echt een leuk attractiepark zowel voor volwassenen als voor kinderen. Het stadje Bellizona staat bekend om haar schattige kasteeltjes. Op zaterdag is in Bellizona tevens een grote markt.

Meer van lugano Italië

Meer van lugano Italië

IDROMEER

Dit meer ligt tussen het Gardameer en het kleine Iseo-meer. Het meer wordt omgeven door uitgestrekte bossen en hoge bergen. Het is een heel schoon en rustig meer. Massatoerisme heeft het meer gelukkig nog niet aangetast. Vooral hier naartoe gaan als je gaat voor je rust of om te wandelen. Geen zorgen, de Italiaanse gezelligheid zal je hier vast ook vinden!

Behalve deze hotspots in het merengebied in Noord-Italië, ben ik ook geweest in de golf van Napels. Lees hier mijn blog over dit prachtige stukje Italië.