AfrikaNieuw-ZeelandPeruZuid-AmerikaBucketlist parachutespringen

Na de bucketlist van Graziella en Daphne is het de buurt aan Djamila om ons te vertellen over alle avonturen die zij nog wil beleven.

Iedere reiziger heeft een bucketlist met plekken die hij of zij nog wil bezoeken of dingen die zij tijdens het reizen nog wil doen. Nu heb ik al een aantal dingen van het lijstje kunnen halen, maar er blijven nog genoeg dingen over. Wil je inspiratie op doen, bekijk dan onderstaand lijstje.

Check: parachutespringen, Spaans leren en zwemmen met dolfijnen

Uiteraard zijn er een aantal dingen die ik al van mijn lijstje kan halen. De volgende punten moeten op je bucketlist:
– Wat ik iedereen kan aanraden is parachute springen in Nieuw-Zeeland. Het uitzicht is adembenemend. Daarnaast is het gevoel van vrijheid niet te omschrijven. Dat je €300 betaald voor een sprong uit het vliegtuig van een aantal minuten moet je even voor lief nemen.
– Ga de jungle in! In Colombia heb ik een meerdaagse trip gedaan om naar de verloren stad te gaan. Google even la Ciudad Perdida en je zal de trip vinden. Ik vond dit één van de hoogtepunten van mijn reis. Let wel, het is een pittige wandeling maar te doen als je een basisconditie hebt. Lees hier mijn blog over deze prachtige Colombiaanse jungle.
– Leer Spaans en drink Pisco Sour. In Peru heb ik een maand in een gastgezin gezeten om Spaans te leren. In de ochtend ging je naar school en verder kon je je tijd zelf indelen. Het was voor mij de manier om meer over de bevolking te leren en deze prachtige taal te leren. En natuurlijk hoort daar het typisch Peruaanse drankje, pisco sour, erbij. Niet alleen Djamila verbleef in Peru, ook Monica woonde vijf maanden in Peru.
– Zwem met dolfijnen in Kaikoura, Nieuw-Zeeland. We kennen allemaal de Instagram posts van de dolfijnen op Curaçao of Cuba. In Nieuw-Zeeland ga je de open zee op om met dolfijnen te zwemmen. Wellicht dat wij geluk hadden, maar wij hebben een kwartier moeten varen en toen konden we zwemmen met tientallen dolfijnen. Nieuw-Zeeland is sowieso een land wat ik kan aanraden als je van natuur houdt.

Bucketlist zwemmen met dolfijnen

Bucketlist zwemmen met dolfijnen

Waar, wanneer en met wie op reis

Mensen zijn vaak jaloers op mensen die veel reizen en veel ondernemen. We kunnen snel vast geroest zitten in ons leventje van werken, geld verdienen en sociale druk. Nu ik bijna 30 ben, probeer ik mij nog steeds te richten op de dingen die ik zou willen doen. Wil ik weer studeren, dan ga ik naar school. Wil ik in m’n eentje een huis kopen, dan denk ik niet over de risico’s, maar de kansen. Zo ook met mijn reis-bucketlist. Ik kan het dus ook iedereen aanraden om een lijst te maken. Voor mij geld niet, wat ga ik doen? Maar waar, wanneer en met wie? De volgende reizen en activiteiten staan nog op mijn lijstje.
– Ik hou van salsa en Spaanstalige landen. Het lijkt mij dan ook geweldig om een keer een dansreis naar Cuba te maken om de Cubaanse salsa goed te leren.
– Zuid -Afrika. Ik wil alle clichés kunnen afstrepen. De big 5 checken, de tafelberg op, Kaap de Goede hoop, braai en Lion’s head.

Ik wil alle cliché’s kunnen afstrepen: Kaap de Goede hoop, braai en Lion’s head

– Wonen in het buitenland. Ik heb een tijdje in Australië gewoond en ik hield van het feit dat het niet gaat vriezen. Ik vind alles leuker als de zon schijnt. Het lijkt mij daarom ook heel fijn om een paar jaar in het buitenland te wonen en dan met name mijn favoriete eiland Curaçao.
– Jordanië, met een camper door Amerika, Canada, de marathon van New York (dromen moeten blijven bestaan), Mexico, Chili, Hawaï, Japan en zo kan ik nog wel even door gaan.

Welke dingen staan er op jouw bucketlist? Laat het weten en schrijf zelf een blog!