EuropaSpanjeBarcelona citytrip

Elk jaar probeer ik het eerste weekend van oktober nog een beetje zon op te zoeken tijdens een citytrip. Barcelona is dan één van mijn favoriete plekken om naar toe te gaan. Ik hou van deze stad aan het strand, waar je om 22.00 uur ’s avonds nog kan eten en in oktober nog in je zomerjurkje kan rondlopen. Ik geef je 5 tips voor een citytrip Barcelona waarvan ik vind dat je die niet kunt overslaan. 

Cervezeria Catalana Barcelona

In veel citytrips over Barcelona zal je lezen over dit restaurant. Komen er daarom veel toeristen? Ja. Moet je het daarom niet doen? Nee. Dit restaurant heeft de lekkerste tapas die ik gegeten heb en het is betaalbaar. Het enige is wel dat je lang moet wachten voordat je een plekje hebt. Als je aankomt moet je in de rij staan om een reservering te maken. Ze geven je dan een wachttijd. Bij ons was die 1 uur en een kwartier. Je kunt ervoor kiezen om voor de deur te wachten, maar dat had niet mijn voorkeur. Om de hoek is een hele straat vol met terrassen. Geniet dus in de tussentijd van de zwoele avond met een drankje. Op een gegeven moment hebben wij ons nog een keer gemeld (dit moet niet, maar kan wel helpend zijn als je echt heel lang moet wachten). 

CosmoCaixa

Op een regenachtige dag, voor museumliefhebbers, voor kinderen, voor doeners en voor geschiedenisjunkies. Dit museum is naar mijn mening geschikt voor iedereen. Er is veel te doen wat het voor kinderen en mensen die niet stil kunnen zitten erg aantrekkelijk maakt. Mijn vriend houdt weer van opgravingen en de geschiedenis van de dinosaurussen. Voor ieder wat wils en dat voor €4 per persoon. 

Casa Battlo

Zelf ben ik al een aantal keer naar Barcelona geweest, maar nog nooit was ik in Casa Battlo geweest. Ook hier kan ik het aanraden om van te voren een kaartje te kopen. Het is één groot toeristisch huis, maar het is bijzonder om te weten te komen wat er in Gaudi zijn hoofd om ging toen hij dit huis bouwde. Behalve Casa Battlo, kun je ook een bezoekje nemen aan het Park Guell wat ook is ontworpen door Antoni Gaudi. Lees hier de ervaringen van Bert over Park Guell. 

Barcelona Casa Battlo

Barcelona Casa Battlo

Petit Bangkok

Thais eten in Barcelona. Klinkt niet als iets wat je meteen zou doen, maar toch kan ik je dit aanraden. Dit restaurant heeft 2 filialen. Let wel, het is vaak erg druk. Dus houdt er rekening mee dat je moet wachten of maak van te voren een reservering. Het eten is heerlijk én betaalbaar. Daarbij komt ook nog eens dat het personeel heel vriendelijk is. Dus heb je even genoeg van tapas en de sangria, ga naar Petit Bangkok. 

Openbaar vervoer

Vanaf het vliegveld zijn er verschillende mogelijkheden om naar het centrum te komen. Google lijkt er zo ingesteld te zijn dat hij je altijd de toeristenbus aan raadt. Deze kost €20 per persoon voor een enkeltje. Als je de borden van de metro volgt, kom je uiteindelijk bij het metrostation. Hier hebben wij een ov-kaartje gekocht voor 5 dagen voor €35. Hier kan je 5 dagen lang gebruik van maken en hier zit de vliegveld toeslag bij in. 

Heb jij ook een mooie bucketlist? Laat het weten en schrijf ook een blog! Of lees de bucketlist van Graziella of de bucketlist van Monica. Enjoy!