EuropaGroot-Brittannië

Londen is een schitterende stad om heerlijk los te gaan met shoppen. Zelf keek ik uit naar 1994 toen de Eurotunnel ein-de-lijk geopend werd. De Eurotunnel werd gegraven daar waar de zee tussen Frankrijk en Groot-Brittannië op z’n smalst is. Dit wordt “het Kanaal” genoemd en de tunnel ook wel bekend als de “kanaaltunnel”. Sinds 1994 was het zeker vanuit Zuid-Nederland een stuk sneller en makkelijker om Londen te bereiken. In 1995 en 1996 was ik -als jonge twintiger- al gelijk van de partij voor wat betreft Londen kerstshopping.

Vlucht en reis Londen

Natuurlijk volstaat de boot nog steeds vanuit de Randstad naar Engeland. Voordeliger en sneller is het om met de bus te gaan. Wil je budgetvriendelijk gaan, boek dan een dagtocht. Prijzen vanaf 45 euro. Je vertrekt vrijdagavond vanaf je opstapplaats en je arriveert vroeg op zaterdagochtend in Londen-Centrum, vaak al om 8 uur plaatselijke tijd. Je hebt vrije tijd tot ’s avonds. Vaak vertrekt de bus om 18 of 19 uur weer richting Nederland. Vroeg in de ochtend op zondagmorgen arriveer je weer op je opstapplaats. Je kan ook Royal class boeken, zo heb je wat meer ruimte om te slapen in de bus. 

Wil je iets luxer reizen naar Londen dan kun je ook dezelfde busreis boeken met overnachting. Check internet voor de aanbieders van deze busreizen. Wil je lekker fris en opgetut in Londen shoppen met een dagtocht? Geen nood, gewoon je tandenborstel, make-up en kam meenemen. De bus stopt meestal vroeg in de ochtend in Zuid-Engeland voor een sanitaire stop en if not, loop in Londen ’s ochtends een fastfood restaurant binnen en fris je op op het toilet. Zo zie je er zelf ook hip uit in deze hippe Engelse hoofdstad.

Tower Bridge Engeland citytrip

© Tower Bridge Engeland


Top 5 Bezienswaardigheden in het centrum van Londen

London Eye

Dit is een enorm groot reuzenrad met prachtig uitzicht over de stad. Een ritje in deze London Eye duurt 40 minuten, prijzen vanaf 30 euro. Je kan thuis al een entreeticket regelen op internet.

Buckingham Palace

Hier woont de koninklijke familie van Engeland. Vooral de wisseling van de (beveiligings)wacht is een spektakel om te zien.

Piccadilly Circus

Een belangrijk verkeersplein met hilarische schreeuwende lichtreclames. 

Big Ben

Dit is de bijnaam van de grote klok die in de klokkentoren van het Westminster Palace hangt. De Big Ben is een van de iconen van de stad Londen.

Tower Bridge

Dezer brug voert over de rivier de Theems. De brug is populair bij toeristen. Tower Bridge ligt naast the Tower of Londen.

Shopping areas

Oxford street is een erg lange straat met alleen maar winkels, barretjes en (fastfood) restaurants. Aangrenzend tref je Regent street aan. Let op hier liggen wat duurdere zaken/merken. Old Bont street is nog een niveau hoger en hier zijn de allerduurste merken gevestigd. Insider tip is Leicester Square. Het is te lopen vanaf Oxford street. Je kan google maps aanzetten en bekijken of je het de wandeling waard vindt. Hier ligt o.a. een grote M&M store, genaamd “M&M’s world”. Je zal verbaasd zijn wat men hier allemaal te koop aanbiedt qua M&M stuff. In en rondom Leicester square tref je leuke restaurantjes en bars aan.

Kerstshopping Londen

De Kerstshopping busreizen naar Londen zijn al sinds de jaren 90 succesvol. Ik ben er al een aantal keren gaan kerstshoppen en de sfeer is adembenemend. Vergeet het zg. Winterwonderland in Hyde Park niet (voor info: het festijn beschikt over een eigen website). Een grote kerstboom staat opgesteld op Trafalgar Square. Natuurlijk zijn ook grote warenhuizen zoals Harrod’s in kerststijl omgetoverd. Ook Oxford street en omgeving liggen er prachtig bij met veel kerstversiering op straat en in de winkels.

Have fun !

In the mood voor meer citytrips? Op Ik wil Reizen vind je honderden leuke tips. Denk aan het ontdekken van Praag als sprookjesachtige hoofdstad of blijf lekker in Nederland en verbaas je over de groene oases van Maastricht. Er zijn honderden leuke plekjes te vinden in Europa en voor een klein prijsje heb je zo een leuk weekend.