DuitslandEuropaKerstshoppen in Dusseldorf

Düsseldorf is mijn opa’s geboortestad en mijn lievelingsstad in West-Duitsland. In Düsseldorf amuseer je je elke maand van het jaar. In het voorjaar heb je het beroemde Japans Vuurwerk; in de zomer heb je de Rijnkermis (Rhein Kirmes check de website). En vanaf de derde week van november tot en met eind december bruist de stad door haar kerstmarkten, verspreid over de stad. Kerstshopping in Düsseldorf is dan ook een echt evenement.

Düsseldorf reistijd: hoe kom je er?

Je kunt met de auto gaan en in een buitenwijk het best je auto parkeren. De wijken Gerresheim of Oberkassel lenen zich hier goed voor. Vanuit hier kun je een tram of bus naar de stad nemen. Kaartjes koop je makkelijk bij bijna elke tramhalte. Er rijden ook een aantal treinen vanuit Nederland naar Düsseldorf. Het Hauptbahnhof (Centraal Station) ligt op loopafstand van het centrum. Daarnaast gaan er natuurlijk busdagtochten naar de kerstmarkt in Düsseldorf.

Kerstshopping in Düsseldorf: rondom de Schadowstrasse

Je vind hier de warenhuizen Karstadt en Galleria Kaufhof, verder beroemde ketens zoals New Yorker, C&A en Primark en nog heel veel meer. Overal in deze straat tref je kerstmarkt standjes aan. Neem de tijd en stop voor een glühweintje of een eetkraampje.

Rondom de Schadow-Arkaden

Als je vanuit de Schadowstrasse verder de stad inloopt, loop je langs het binnenwinkelcentrum Schadow Arkaden. In het souterrain kun je uitstekend eten. Als je hier naar rechts richting het monumentale pand van Galleria Kaufhof loopt, tref je een schaatsbaan aan. Ook hier en ook bij de nabij gelegen vijver diverse kerst stands met van allerlei waar te koop alsmede eet-en drinkgelegenheden.

© Dusseldorf kerstshoppen

© Graziella – Dusseldorf kerstshoppen

Kerstmarkt: rondom de Königsallee

Ga linksaf bij de Schadow Arkaden en je arriveert bij de allersjiekste straat van Düsseldorf, De Königsallee. De Königsallee is vergelijkbaar met onze PC Hooftstraat. Je komt hier dure labels tegen maar ook een leuk binnenwinkelcentrum met een filiaal van Saturn. Leuk om hier te flaneren. Eten en drinken kan hier ook, maar zal wat prijziger zijn. Deze straat beschikt zelfs over een eigen website !

Altstadt / omgeving Flingerstrasse

Dit winkelgebied bestaat uit meerdere straten en strekt zich uit tot aan de Rijn. Op verschillende plekken zoals op een paar pleinen maar ook gewoon in de winkelstraten staan veel kerstmarkt standjes met koopwaar, eten en drinken. Erg gezellig. In deze straten tref je o.a. ook filialen aan van Rituals, Douglas, Hunkenmöller, Mango en nog veel meer. In dit gebied liggen veel cafés en restaurantjes.

Oberkassel

Deze idyllische wijk ligt tegenover Altstadt, nl. aan de overkant van de Rijn. Hier staan her en der wat kerststandjes en bovendien aan de Luegallee (dit is de eerste straat als je de brug over de rijn bent overgestoken) tref je diverse winkeltjes en restaurantjes aan. In de zomer staat de Rijnkermis opgesteld in de buurt van de Luegallee pal aan het water.

Behalve in Düsseldorf is Graziella ook gaan kerstshoppen in Londen. Daarnaast kun je in Duitsland ook genieten van alle bezienswaardigheden in Ulm