Namibië ligt in het zuiden van Afrika aan de Atlantische Oceaan. Het is één van de jongste landen van Afrika en jarenlang werd er gevochten om de diamanten, die het land rijk is. Nu is het echter een stabiel land waar de verschillende stammen in vrede naast elkaar leven, wat het een veilig land maakt voor de toeristen. Dunbevolkt, met een ongerepte natuur, is Namibië een droomland voor elke toerist.

Namibië is een land van avontuur. Vooral met een huurauto kun je van hoogtepunt naar hoogtepunt rijden. Dit land staat garant voor een kennismaking met de Afrikaanse cultuur. Tijdens je rondreis door dit land slaap je in safaritenten, woestijnlodges en maak je een boottocht in een uitgeholde boomstam. Je bezoekt het natuurpark Etosha. In dit park kom je natuurlijk olifanten, leeuwen en zebra’s tegen.

Daarnaast kun je naar Kaokoland gaan. Hier maak je kennis met de Himba-bevolking. Ook het zuiden is de moeite waard met de grootste Afrikaanse canyon die hier ligt – een ideaal gebied voor wandelaars. Vergeet zeker de mooie hoofdstad, Windhoek niet. Groene parken, leuke restaurants en genoeg winkels voor een shoppingdag.

Namibië is dus een mengeling van cultuur en avontuur. Je begeeft je in een hele andere wereld! Dat maakt Namibië tot één van de topbestemmingen van Ik wil Reizen.

Enthousiast geworden? Lees de blogs, inspireer je en neem contact op voor vragen of tips! Heb je zelf een verhaal over dit Afrikaanse land? Word dan gastblogger en deel jouw verhaal met anderen. 

LAATSTE REIZEN DOOR NAMIBIË

Namibië | 4 meest avontuurlijke dingen om te doen

Namibië is een topbestemming voor de avontuurlijke reiziger. Dat begint al bij de enige manier om het land te verkennen: met een eigen huurauto en het liefst een 4×4. Met jouw huurauto rijd je van het ene hoogtepunt naar het andere om vervolgens ’s avonds jouw daktent open te slaan en te kamperen op de…