Argentinië, gelegen in het zuiden van Zuid-Amerika, is één van de grootste Spaanstalige landen ter wereld. Grenzend aan Uruguay, Brazilië, Paraguay, Bolivia en Chili, ligt het tussen het Andesgebergte en de Atlantische Oceaan, uitgestrekt van de evenaar tot de zuidpool.

Die ligging zorgt voor een heel afwisselend landschap met watervallen, meren, gletsjers en bergtoppen met eeuwige sneeuw maar ook weidse pampa’s, woestijn, zoutvlaktes en regenwouden. Het land heeft dan ook verschillende klimaatzones, van subtropisch tot tropisch, van bergklimaat tot woestijnklimaat en zelfs een subantarctisch klimaat met lange koude winters en korte hete zomers.

Natuurliefhebbers vinden in Argentinië dan ook een paradijs in de niet minder dan 31 natuurparken met een ongekende rijkdom aan fauna en flora. Van struisvogels en lama’s tot walvissen en orka’s en pinguïns, van palmbomen en ceders tot zeldzame, duizend jaar oude naaldbomen … geen ander land is zo veelzijdig en heeft zo veel te bieden.

Wie Argentinië denkt, denkt bijna meteen ook tango. Levendig, zuiders en bruisend, ook dat is een kenmerk van dit land. In de kleine straatjes en gezellige cafés van de hoofdstad Buenos Aires leer je alles over deze passionele dans en zet jij ook je eerste danspassen.

Een rijke cultuur waar Spaanse koloniale invloeden  verweven zijn met de traditionele levensstijl van de gaucho’s op het platteland zorgt voor boeiende en interessante belevenissen. En vergeet zeker het voetbal en de Argentijnse steaks niet!

Voor een afwisselende en avontuurlijke reis is Argentinië een uitstekende keuze!

Ben je zelf naar dit fantastische land geweest en wil je graag je eigen reisverhaal delen met onze lezers? Stuur dan snel een gastblog naar Ik Wil Reizen.nl!   

LAATSTE REIZEN DOOR ARGENTINIË

Rondreis door Argentinië en Patagonië!

In 2018 hebben Gert en ik, toen nog zonder kinderen, in November een supermooie reis gemaakt door Argentinië, voornamelijk het zuiden. In deze blog neem ik jullie mee op onze rondreis door Argentinië en Patagonië.   ♥ Amsterdam – Buenos Aires We vlogen vanuit Amsterdam in 14 uur rechtstreeks naar Buenos Aires met KLM. Dit…

Rondreis door Zuid-Amerika | Peru, Uruguay en Brazilië

Zuid-Amerika is een ontzettend mooi continent. Voor menigeen geldt Zuid-Amerika als het allermooiste continent. De prachtige berggebieden in Patagonië en de Iguazu watervallen zijn het meest bekend. Vergeet ook de eetcultuur niet. Hou je van vlees en barbecuen dan ben je hier aan het juiste adres. Veel goede wijnen komen uit Zuid-Amerika! Een rondreis door…