Jordanië, het land van kruisvaarders, Lawrence of Arabia, Bijbelse verhalen en van de stad Petra. Deze historische stad is trouwens één van de zeven wereldwonderen. Officieel heet het land “het Hasjemitisch Koninkrijk Jordanië”. Gelegen in het Midden-Oosten, grenst het aan Israël in het oosten en aan Syrië in het noorden. De andere twee buurlanden zijn Irak en Saoedi-Arabië. De hoofdstad is Amman.

Jordanië is het ideale land voor een roadtrip. De reiziger vindt hier een unieke combinatie van cultuur en natuur. Bovendien maak je hier kennis met een aparte Arabische sfeer. Daarnaast heeft Jordanië ook een schatkamer aan antieke ruïnes. Van de Romeinen tot de Byzantijnen en de kruisvaarders, zij lieten allemaal hun sporen achter. Roze, witte en blauwe moskeeën kleuren het landschap. En tussen de olijfgaarden en pistachebomen liggen kleine, charmante dorpjes. De tijd lijkt hier soms stil te staan.

Je kan op een dromedaris door de prachtige Wadi Rum woestijn of wandel- en fietstochten maken in de hooglanden. Of hou je meer van duiken, snorkelen of zeilen aan de kust? Ook dat kan. Met 300 dagen zon per jaar en mooie zandstranden zit je hier goed voor een ontspannen zonvakantie. Verder zorgen koraalriffen, luxe hotels en kuuroorden met spaprogramma’s er voor dat Jordanië dé perfecte bestemming is voor een gevarieerde reis. En wie droomt er niet van om ooit in de Dode Zee te drijven?

Heb jij ook een reis door Jordanië gemaakt? Laat het ons weten en schrijf een gastblog voor onze lezers! Is je reislust geprikkeld na het lezen van deze blogs en wil je meer informatie over Jordanië? Dat kan! Stel je vragen via contact voor meer tips en weetjes.

LAATSTE REIZEN DOOR JORDANIË

Jordanië ꘡ Fascinerend land in het Midden-Oosten

De grootste en meest bijzondere reis die ik heb gemaakt was naar Jordanië. Ik heb tijdens die reis dan ook een dagboek bijgehouden waar ik elke dag met veel plezier in geschreven heb over alle prachtige ervaringen. Van buiten slapen, kameel rijden en eten uit de grond zien komen in de rode woestijn Wadi Rum,…