LAATSTE REIZEN DOOR TSJECHIË

Tsjechië, gelegen in Centraal-Europa, was tot 1993 een deel van Tsjecho-Slowakije. Het vroegere Oostblokland is nu echter een populaire vakantiebestemming met de hoofdstad Praag als absolute favoriet. Met zijn rijke geschiedenis, schitterende steden, prachtige natuur en winterse skipistes, biedt Tsjechië een vakantie op maat voor elke toerist. Praag is ideaal als citytrip want er zijn bezienswaardigheden te over: de astronomische klok, de 9e-eeuwse burcht, het Gouden Straatje, de Joodse wijk … De oude binnenstad staat trouwens op de Unesco Werelderfgoedlijst. Een rondreis in dit land leert je dat er hier nog meer mooie steden, middeleeuwse dorpjes en unieke plekken te bezoeken zijn. Voor een lekker luie dag kan je naar de thermale baden of kuuroorden. Meer zin in een actieve vakantie? In de uitgestrekte natuurgebieden kan er volop gewandeld worden. Ook in de winter valt hier genoeg te beleven. Een skivakantie is heel betaalbaar en de besneeuwde bergen zijn een attractie op zich. In één zin samengevat: Tsjechië is niet duur, gemakkelijk te bereiken en er is heel veel te zien en te doen.

Heeft Tsjechië op jou ook zo’n grote indruk nagelaten? Vind je dat onze lezers je verhaal niet mogen missen? Stuur ons dan een gastblog of neem contact op met ik wil Reizen.

Praag bezienswaardigheden en eten

Tijdens een lang weekend in mei besloot ik samen met een groep medestudenten naar één van de meest mooie en sprookjesachtige hoofdsteden van Europa te gaan: Praag. Naast dat Praag ontzettend gemakkelijk en snel te bereiken is (+/- 1 vluchttijd vanaf Schiphol) vallen de prijzen ook mee. Praag heeft tientallen prachtige bezienswaardigheden die je gedurende…