EuropaNederland

De zomervakantie is alweer een tijdje tot een einde gekomen voor de meesten. Het gewone leventje is weer teruggekeerd, ons reguliere ritme heeft haar weg langzaamaan terug gevonden. Ondanks dat dit een zekere vorm van rust en zekerheid biedt, is het heerlijk om in de weekenden weer dat echte gevoel van vrijheid te ervaren, die genietmomentjes erin te houden. In de seizoenstransformatie van zomer tot herfst worden de dagen weliswaar korter en daalt de temperatuur, toch hebben die prachtige nazomerdagen een unieke charme over zich heen. De echte nazomerdagen lijken vaak te schitteren als ware pareltjes als we ze beleven. Dagen vol met zonnestraaltjes maken simpelweg veel meer indruk en vreugde los dan de helaas tot wat frequentere, grijzige herfstdagen.

Nazomerdagen beleven in Zeeland

Op één van deze nazomerdagen ben ik recentelijk een weekendje op pad gegaan in eigen land, naar Zeeland om precies te zijn. Ondanks dat dit voor menigeen in Nederland niet helemaal naast de deur is, is het een ware aanrader om het vakantiegevoel vast te blijven houden of weer eventjes te ervaren. De boulevard in Vlissingen waarover het met de ondergaande zon nog heerlijk flaneren is, de terrasjes die ook met een stukje appeltaart in plaats van ijsje genietmomentjes verzorgen, lieten me ontzettend genieten. Daarnaast realiseerde ik me opnieuw dat het buitenland zeker prachtig is, maar dat we ook op ons eigen landje ontzettend trots mogen zijn!

© Annika - Zeeland

© Annika – Zeeland

Indrukwekkend uitzicht

Het verfrissende briesje langs het strand en de kade stimuleerde het échte uitwaaigevoel. De schepen die zo nu en dan voorbijkwamen, boden ook een indrukwekkend uitzicht. Het feit dat het niet te massaal is, maakt het ook ontzettend goed toegankelijk en overzichtelijk om hiernaartoe te gaan met kleine kinderen, wat ook goed te zien was op het strand waar meerdere families heerlijk spelend op het strand vertoefden. Voor iedereen die een echte fietsfanaat is, zijn er prachtige fietsroutes door de Zeeuwse duinen, routes die zelfs langs Zoutelande komen – het badplaatsje van het bekende Nederlandse nummer voor iedereen die daar graag eens een kijkje zou willen nemen. De culinaire hoogstandjes van Zeeland worden op vele plekken aangeboden, traditioneel Zeeuwse mosselen of kibbeling worden op veel plekken voor de liefhebbers aangeboden.

Unieke sferen van de Zeeuwse steden

De Zeeuwse steden hebben ook echt unieke sferen, met elke stad weer eigen charmes. Met een auto is het ook helemaal niet ver om een kijkje te nemen in de unieke plaatsen zoals Middelburg of Domburg.  Kleine boetiekjes die het straatbeeld sieren, zo nu en dan het typerende Zeeuwse accent op de achtergrond– je hoort en ziet het niet dagelijks als je er niet woont. En precies dat stukje was wat me zo heeft laten genieten in Zeeland, het gevoel weg te zijn in eigen land. Dé ideale escape van de wekelijkse drukte en tegelijkertijd de ideale manier om weer op te laden voor een nieuwe week.

Zeeland, dit was niet de laatste keer dat ik je bezocht heb!

 

Tip: Aanraders voor andere weekenden in Nederland zijn bijvoorbeeld om eens de groene oases van Maastricht te bezoeken. Of om het beste eten & drinken in Brussel uit te proberen.