New YorkNoord-AmerikaAu pair in New York Niagara Falls

Een aantal jaar geleden kreeg ik de kans om 4 maanden als au pair te werken in Upstate New York. Klink magisch hè? Dat was het ook. Op het harde werken na. Hier volgen alvast 4 favorieten van dit avontuur in de USA. In de volgende blog lees je nog eens 4 andere favorieten.

1. Amerikaans uitbundigheid op reis

Als nuchtere Hollandse moest ik even wennen aan het enthousiasme van de Amerikanen. Maar al snel werd ik er juist heel blij van. Bijvoorbeeld als de cassière vroeg hoe mijn dag was. Of als een politieagente me “honny” noemde. Toen de buurvrouw spontaan een mand appels of zelfgebakken brownies kwam brengen. Of mijn favoriet: toen ik in een warm metrostation een foto van een chique gezelschap moest maken en de man in smoking uitriep: “Oooh, I’m sweatin’ like a whore in church!”. En zijn vrouw in glitterjurk tegen hem begon te foeteren. Heerlijk.

2. Bizarre natuur in Noord-Amerika

Au pair in New York Niagara Falls Noord Amerika

© Jeanette – Niagara Falls Noord Amerika

Op een van mijn vrije weekenden nam ik de trein naar de Niagara Falls. Ondanks de hotelflats, de casino’s, het toeristentreintje en de vele mensen die elkaar verdringen om selfies te nemen is het een adembenemende plek in Noord-Amerika. De watervallen zijn zo gigantisch. Overal in het dorpje hoor je ze bulderen. Verder was het een prachtige ‘Indian Summer’ (= nazomer) en lag ik in oktober nog aan het zwembad. Een weekend kon ik de auto lenen en ben ik een roadtrip door Connecticut en Massachusetts gaan doen. Het was zo ongelofelijk mooi om in de herfst door die eindeloze bossen te rijden. Het gebladerte van de bomen was knallend geel, oranje en rood. Zo eind oktober kondigde de winter zich plotseling aan. Dat betekende met zijn allen sleeën op het landgoed. Uiteraard gevolgd door warme chocomel met marshmallows bij de vuurkorf. 

3. Altijd iets te vieren in New York

In de smeltkroes die New York heet, barst het van de feestdagen. Heel spectaculair was Halloween. Ik lag in een deuk toen mijn oppaskindje en haar moeder verkleed als Batgirl en Ariel de Zeemeermin naar school gingen. Ook leuk was het bezoekje aan het spookdorp in Sleepy Hollow, waar ‘The Headless Horseman’ rondjes reed op zijn paard. Of het bonte feestje in de kroeg, waar een prijs van $2000,- werd uitgereikt voor het beste kostuum. Daarna kwam het familiefeest Thanksgiving. In de stad was de beroemde parade van warenhuis Macy’s. Een lange optocht met reusachtige opgeblazen figuren. Hierna volgde een dag van hebzucht: Black Friday. Verder werden er talloze minder Amerikaanse feesten gevierd in deze multiculturele stad. Zo kwam ik een keer langs de Mexican Day Parade, een uitbundige optocht met mariachi bands, gauchos en danseressen met waaierende rokken. Om vervolgens om de hoek gefrituurde snickers, cannoli’s en pizza te eten op een food festival in Little Italy. De familie waar ik woonde als au pair in New York vierde Sinterklaas met andere Nederlandse expats. En op de school van de kinderen werd zowel Chanoeka als Kerst gevierd. Kerst was uiteraard de grootste uitspatting van allemaal. De muziek, de versieringen, de lichtjes. De opzichtige etalages aan Fifth Avenue. De Christmas Spectacular met The Rockettes in Radio City Music Hall. De enorme kerstboom bij Rockefeller Center. Zelfs de allergrootste Grinch warmt wel een beetje op als hij met een hot chocolate naar de schaatsende mensen onder de grootste kerstboom van de stad staat te kijken.

4. De luxe in Amerika

Het was super gaaf om een keer te proeven van het elitaire leven als au pair in New York. Mijn eigen kamer en badkamer met ligbad in een villa. Chillen met mijn au pair vriendin op de veranda van haar luxe tuinhuis. Met een auto – met chauffeur – naar de musical Cinderella op Broadway. Als een dandy een glas whiskey drinken tijdens avondjes oppassen in het appartement aan Central Park. Onbeperkt yoga lessen volgen in een prachtige studio. Hardlopen door eindeloze groene bossen. Rondrijden in een cabrio. VIP tickets voor de finish van de New York marathon. Films kijken in luxe mega bioscopen en shoppen in de allermooiste winkelcentra. Allemaal te gek. Maar eenmaal thuis was ik gewoon weer heel gelukkig met een fietstochtje naar de buurtsuper.

Dit waren alvast vier van mijn hoogtepunten als au pair in New York. Benieuwd naar meer? Lees het volgende week. Ben je nou al vaker in New York geweest? Lees dan eens de blog over Manhattan die je 7 to-do’s geeft voor jouw citytrip naar New York.