EuropaIerlandGlendalough Ierland

Ben je op zoek naar een weekend weg vol gezelligheid en adembenemende natuur? Dan hoort Dublin zeker bovenaan te staan op je ‘citytrip’ lijst!

Voor de tweede keer in mijn leven mag ik Dublin mijn ‘thuis’ noemen. Gedurende een stageperiode in 2018 heb ik al ontzettend veel mogen ontdekken in deze fantastische stad in Ierland. Nu ben ik terug en ben ik van plan om nog meer te ontdekken hier.

Reden om een leuke blog te schrijven over de ‘go see’s’ in Dublin. Natuurlijk zijn er een aantal bezienswaardigheden in Dublin die iedereen ongetwijfeld kent, zoals Trinity College, maar ik ga je nu proberen een idee te geven van wat er nog meer te doen valt in Dublin en omstreken.

© Bert – Howth dorp
  1. Kilmainhamgoal: deze oude gevangenis staat in de buurt Kilmainham. Ontzettend gemakkelijk te bereiken en ontzettend indrukwekkend. De gevangenis is al +/- 100 jaar niet meer in gebruik, maar in de jaren dat deze gevangenis gebruikt werd heeft zij veel ellende gezien binnen haar muren. Deze gevangenis is ook het middelpunt geweest in de opstanden in Dublin in de vroege 20ste eeuw. Tijdens een bezoek aan deze gevangenis krijg je een rondleiding van +/- een uur en daarna heb je de tijd om het museum op eigen houtje te bezoeken. Houdt er rekening mee dat als je hier heen wilt, je minimaal een dag van tevoren reserveert. De gevangenis is erg geliefd bij toeristen en de tours zitten daarom snel vol.
Kilmainham Goal
© Bert – Kilmainham Goal
  1. Rathmines: een buurt ten zuiden van het centrum van Dublin. Gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en genoeg om te zien/doen. Het centrum van Rathmines zit bomvol met gezellig restaurantjes en barretjes. Daarnaast vind je in Rathmines veel huizen met de alom bekende gekleurde deuren (erg Instagramwaardig).
  2. Howth: een middag in Howth mag zeker niet ontbreken tijdens je Dublintrip. Howth is gemakkelijk te bereiken met het openbaarvervoer en ligt op ongeveer een half uur reizen vanaf het centrum van Dublin. Aangekomen in Howth kun je bus 31 nemen naar Howth Summit. Vanaf daar kun je terug naar beneden wandelen langs de kliffen van Howth. Hier heb je een adembenemend uitzicht. Deze route duurt ongeveer een uur, maar mocht dit te lang voor je zijn, dan kun je er altijd voor kiezen om de bovenste route te nemen. Ook vanaf hier heb je een geweldig uitzicht en ben je sneller beneden. In het centrum van Howth kun je geniet van lekkere Fish and Chips en als je geluk hebt, dan zie je de zeehonden in de haven.
© Bert – de Howth kliffen
  1. Glendalough: een trip naar Glendalough moet ook zeker op je lijst staan! Glendalough is bekend van zijn meren en het oude klooster. De omgeving is schitterend en zelfs met regenachtig weer is een bezoek aan Glendalough het meer dan waard. Glendalough is niet te bereiken met het openbaarvervoer, dus je zult een tour moeten boeken in Dublin. Probeer te zoeken naar een kleine tourorganisatie. Mijn ervaring is dat deze veel informatiever en ook een stuk relaxter (plus goedkoper) zijn.
  2. Uitgaan in Dublin: het is algemeen bekend dat het nachtleven in Dublin erg gezellig is. De meeste kroegen hebben elke dag van de week livemuziek en ook in de straten van Dublin zul je verschillende straatmuzikanten vinden. Bij de meeste mensen zal Temple Bar het bekendste gebied zijn, en ondanks dat dit een echte aanrader is, probeer ook buiten de Temple Bar area te zoeken naar leuke kroegjes. Niet alleen is dit een stuk goedkoper, maar je zult er ook meer locals vinden. Een aantal leuke aanraders zijn: Diceys Garden, River Bar en The Bernard Shaw.

Deze lijst biedt een aantal leuke uitjes in Dublin, maar natuurlijk is er nog veel meer te doen en te zien. Ik zou zeker zeggen, boek je tickets en kom een weekend naar Dublin!