Als je nog nooit in New York geweest bent, kun je je eerste bezoek het beste aan Manhattan wijden. Hier is zoveel te zien en te doen. Met de Metro kom je overal maar als je het niet erg vindt om te lopen zijn onderstaande bezienswaardigheden eigenlijk allemaal op loopafstand van elkaar. Anders: gewoon een Metrocard aanschaffen en een paar haltes met de metro reizen en je bent op je bestemming.

Time Square / Broadway

Ook wel het kruispunt van de wereld genoemd. Time Square is gelegen op de kruising Broadway/7th avenue, bereikbaar via metro station 42nd street. In de jaren 70 was dit nog een onguur gebied. In de jaren 90 is men hier begonnen met het “schoonvegen” van de straten en dat is gelukt en hoe ! Tegenwoordig ligt dit gebied er spic en span bij. Druk is het hier altijd. Ons hotel lag aan Time Square, heerlijk om zo midden in de stad te verblijven. Time Square is ook beroemd om haar New Year’s Eve bijeenkomst waarbij meer dan een miljoen mensen op de been zijn. Ook vertrekken vanuit hier veel hop-on-hop-off bussen ook naar buitenwijken. Zeker een aanrader. Rondom Time Square liggen leuke winkels. De beroemde ketens hebben hier grote filialen liggen. Hier is altijd wat te doen. Uiteraard liggen in dit theater district ook diverse theaters.

new-york-manhattan-voor-beginners
Time Square

Fifth Avenue

Een hele lange straat en dé winkelstraat van Manhattan. Goed te lopen vanuit Central Park of Time Square. Van exclusieve winkels tot alledaags; alles is hier vertegenwoordigd.

Rockefeller center

Rockefeller center ligt tussen 6th en 5th avenue. In de winter ligt hier de beroemde schaatsbaan en niet te vergeten de beroemde giga kerstboom. Voor een schitterend uitzicht over New York Manhattan ga je naar Top of the Rock Observation Deck. Leuke winkels zijn hier ook van de partij o,a, een leuke Lego Store.

rockefeller plaza Manhattan
Rockefeller Plaza

Radio city music hall

De trots van Rockefeller center en het grootste indoor theater. Veel beroemde artiesten hebben hier ooit opgetreden. Het gebouw is inmiddels tot monument verklaard. Het interieur is in art deco stijl en dit gebouw kun je van binnen bezichtigen. Een tour duurt ongeveer 75 minuten en kost $ 30. Volgens de website zijn er  tours dagelijks tussen 9.30 en 17 uur elk half uur. Radio City Music Hall is gelegen in hartje Manhattan aan de 6th avenue/50th street.

Public Library

Dit schitterende historische gebouw ligt aan 5th Avenue dichtbij 42nd street. De architectuur van dit gebouw zowel binnen als buiten is buitengewoon. Op maandag t/m zaterdag is de bibliotheek geopend. Hou je van bijzondere architectuur, ga dan zeker hier naar binnen.

Central Park

Central Park is prachtig en ongeëvenaard. Nergens ter wereld ligt zo’n groot stadspark. Met de metro bereikbaar via 59th street/ Columbus circle of via 5th avenue. Vanuit 42nd street ook prima te lopen. Vanuit de ingang Columbus Circle kun je makkelijk en snel het Central park Zoo bezoeken. Een eindje lopen (reken op een half uur) en je komt bij het eerste meertje aan. Hier ligt ook het beroemde the Loeb Boathouse. Wil je echter het grootste meer binnen Central park bezoeken genaamd Jacky Kennedy reservoir reken op een afstand van 1,5 tot 2 km.

Grand central terminal

De architectuur van dit prachtige station is schitterend. Er zijn circa 60 winkels en 35 eetgelegenheden. Hier ligt ook de beroemde Oyster bar. Vergeet ook de grand Central market niet. Metro uitstaphalte grand central, bij 42nd street. Het station is geopend van ’s morgens 5.30 to 2 uur ’s nachts. Let op winkels en restaurants kunnen beperktere openingstijden hanteren.

Krijg je niet genoeg van de verhalen over New York? Graziella heeft ook nog tips geschreven voor gevorderden! Behalve andere tips heeft Graziella ook algemene New York verblijftips geschreven. Heb je nog vragen of goede tips voor een trip naar New York? Laat het dan weten!