AfrikaAzieBrazilieCyprusEuropaMidden-AmerikaMidden-OostenNoord-AmerikaOceanieZuid-Amerikaweekly themes

Het is een lastige tijd. Soms ontbreken mij de juiste woorden die mijn dankbaarheid, bewondering en medeleven omschrijven. Het voelt noodzakelijk om deze blog te beginnen met een enorme shout-out te doen naar allen die zich met man en macht inzetten in strijd tegen het coronavirus. Ook wil ik heel veel sterkte aan eenieder wensen die momenteel de negatieve gevolgen van COVID-19 op welke manier dan ook moet ondervinden. Ik leef met jullie mee.

Nu velen al meer dan een maand thuiszitten begint de verveling en een gevoel van monotoniteit wellicht te overheersen. Zeker voor alle reislustige mensen onder ons die er doorgaans graag op uit gaan kan ik me voorstellen dat het vele thuiszitten niet gemakkelijk is. Daarom wil ik in deze blog graag een aantal (reisgerelateerde) tips delen die wellicht voor een beetje afleiding kunnen zorgen, die misschien toch nog een klein lichtpuntje kunnen bieden in deze moeilijke tijd.

Tip 1: Maak je fotoboek (af)!

Tegenwoordig maken we ontzettend veel foto’s van alles wat we meemaken, geweldig memorabel natuurlijk! Maar is het niet ergens zonde om al die mooie foto’s op onze telefoon te laten staan of slechts alleen te uploaden naar onze computer? Voor mij is er niets mooiers dan (vakantie)herinneringen tastbaarder te maken door prachtige foto’s te bundelen in een fotoboek. Online zijn er ontzettend veel websites beschikbaar waar je zelf je fotoboek kunt creëren. Je kunt ook voor de volledige persoonlijke creatie gaan. Druk dan je foto’s uit, koop een geschikt fotoboek en begin met knippen, plakken en decoreren. Op Pinterest is er ontzettend veel inspiratie te vinden! Denk dan aan het gebruik van stickers, entreekaartjes, glitters, kant – de mogelijkheden zijn eindeloos. Een fotocollage kan ook prachtig zijn! Op deze manier maak je je eigen waardevolle herinneringen tastbaar en heb je ze misschien toch net iets makkelijker voor het grijpen.

Reis voorbereiding

Tip 2: Ga de keuken in, kokkerellen maar!

Nu we meer thuis zitten is het erg gemakkelijk om in een dagelijkse sleur te komen waarbij er weinig variatie in de dagen lijkt te zitten. Creatief zijn in de keuken is dan ook de ideale manier om hier eventjes aan te ontsnappen. Heb je altijd al eens je favoriete vakantiegerecht thuis willen maken maar heb je hier nooit echt de tijd voor genomen? Dit is de tijd! Zoek jou verrukkelijke vakantiereceptje op uit Zuid-Amerika, Afrika of Italië, zet het matchende vakantiemuziekje aan, ga lekker kokkerellen en haal voor even weer die vakantiegevoelens op!

Tip 3: Denk na over je volgende reis!

In deze onzekere tijden is het niet handig om een reis te boeken nu niemand weet wanneer de corona-crisis is afgelopen. Aan de andere kant is het wel de optimale periode om de extra tijd die we over hebben te gebruiken voor het opdoen van nieuwe reisinspiratie, zodat we weer iets tofs hebben om naar uit te kijken! Reisblogs, Instagram, Youtube… er zijn zoveel bronnen die inspiratie en ideeën bieden! Surf erop los en kom met nieuwe ideeën in aanraking! Heel veel plezier!

Tip 4: Decoreer je huis!

Nu de lente echt is aangebroken kan je huis eventueel ook wel een oppeppertje gebruiken! Er zijn veel mogelijkheden om je huis wat op te fleuren en je reisliefde terug te laten komen. Denk aan het plaatsen van unieke fotolijstjes aan de muur, mooie bloemen in een vaas zetten op een opvallende plek in huis, een vintage wereldkaart ophangen, unieke kopjes uit aardewerk toevoegen aan je collectie, etc.

Huis decoreren

Tip 5: Stuur kaartjes!

Momenteel bevindt een groot deel van ons leven zich online en via de telefoon af, om sociaal contact te onderhouden is het zelfs cruciaal. Maar hoe leuk is het om mensen te verrassen met een zelfgeschreven kaartje? Een persoonlijke boodschap in deze moeilijke periode is niet alleen ontzettend tof om te krijgen, ook om te schrijven! Wedden dat het voor leuke reacties zorgt?

Wat doe jij in deze moeilijke tijd? Schrijf ook een blog en laat het weten!