DuitslandEuropaDusseldorf

Düsseldorf – Duitse metropool aan de Rijn

Düsseldorf, de hoofdstad van de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen is een prachtige bruisende stad. Zelden heb ik een stad gezien die zoveel gezelligheid en entertainment biedt. Düsseldorf herbergt vele restaurants, terrassen,cafés en cultuur, je kan er geweldig shoppen en tevens kun je er heerlijk wandelen langs de Rijn of in haar mooie parken. Düsseldorf is voor mij het Berlijn van West-Duitsland, natuurlijk ben ik bevooroordeeld: het is de geboortestad van mijn (Gelderse) opa. Lees hier mijn top 7 bezienswaardigheden in Düsseldorf.

Bezienswaardigheden in Düsseldorf, hier is mijn top 7.

  • Rijntoren bezoeken

Vergeet de Fernsehturm in Berlijn maar breng een bezoek aan de Rijntoren. Als je vanuit de Altstadt naar de Rijn loopt en je kijkt naar links, zie je de Rijntoren liggen, in principe ligt ie op loopafstand. Volg de Rheinuferpromenade. Je kan in de toren naar boven waar zowel een cafe als een restaurant gevestigd zijn.

  • Rijnkermis attracties

De rijnkermis is een belevenis op zich. Wist je dat deze attractie zelfs een eigen website kent? (www.rheinkirmes.com) De kermis is altijd een paar weken in juli geopend en ligt vanuit het centrum (Altstadt) bezien aan de overkant van de Rijn in het stadsdeel Oberkassel. Je kan vanuit Altstadt gemakkelijk via de brug de Rijn oversteken. Tevens vaart er een veer van Atstadt naar de kermis. Helaas zal 2020 in het water vallen vanwege beperkingen ivm het Corona virus. Op naar 2021 !

  • Kerstmarkten in november/decemberKerstshoppen in Dusseldorf

Eén van de volgende bezienswaardigheden in Düsseldorf zijn de vele kerstkraampjes en kerststallen. Over de gehele binnenstad van Düsseldorf verspreid liggen ze overal. Heerlijke glühwein, glühbier zelfs maar ook lekker eten kun je hier. Natuurlijk verkoopt men ook overal interessante kerstartikelen. Uiteraard ontbreekt o.a. een ijsbaan niet, gelegen bij Galleria Kaufhof in de buurt van de Königsallee. Ben je benieuwd naar mijn ervaringen van deze kersmarkt? Lees dan mijn blog over de kerstmarkt in Düsseldorf.

  • Medienhafen

Vroeger een havengebied, tegenwoordig een trendy gebied. Iedereen kent wel de typische huisjes van Medienhafen. Er zijn vele uitgaansgelegenheden en het uitzicht wat je hebt op een van de mooie terrassen is fenomenaal.

  • Ga lekker shoppen !

Shopping straten met o.a. Primark, Galleria Kaufhof, Karstadt, C&A, etc. etc. tref je aan de Schadowstrasse. Vanuit de Schadowstrasse loopt je richting de Schadowallee Arkaden richting de Altstadt. In de Altstadt, de wereldberoemde Königsallee (te vergelijken met onze PC-Hooftstraat). Het immense gebouw van Galleria Kaufhof gelegen tegenover de Königsallee zal je zeker opvallen. Loop eens richting het soutterain van de Kaufhof, hier zijn verschillende barretjes gevestigd waar je gezellig een wijntje kan drinken of een hapje kan eten. Verderop lopende richting de Rijn vind je in de Altstadt nog de bekende winkelstraten zoals de Flingerstrasse waar je leuke winkels aantreft zoals Douglas, Hunkemöller, Pilonus, etc.etc.

  • Ga nieuwjaar vieren in Düsseldorf

Afgelopen jaarwisseling was ik in Düsseldorf en oh wat was het gezellig ! Zelfs met een klein groepje of met z’n tweeën zul je je goed amuseren. We gingen een cafeetje in in de Altstadt. Drankjes zijn in Duitsland niet duur en tevens zijn de Duitse bieren en wijnen superlekker. De muziek was goed en je had meteen aanspraak met de mede cafégasten. Vanaf 12 uur middernacht is er bij de Rijn een groots vuurwerk, welke gefaciliteerd wordt door de Stad Düsseldorf. Wie wil er nu niet het mooiste vuurwerk terwijl het je zelf geen geld kost en geen gevaar!

  • Bezoek het stadsdeel Oberkassel

Oberkassel, je ziet de wijk direct liggen als je vanuit de Alstadt over de Rijn staart. Oberkassel was zo ongeveer de enige plek in Düsseldorf die in WOII niet is gebombardeerd. Schitterende oude gebouwen pronken er. Verderop in de wijk tref je leuk uitziende nieuwbouw aan. Mocht je wandelend of met de tram komen vanuit Altstadt neem de tijd om wat te shoppen en gezellig te eten aan de Luege Allee; het zal je zeker bevallen. Oberkassel is tevens de wijk van de jaarlijkse Rijnkermis.

Düsseldorf, here I come, op het moment dat we weer naar Duitsland mogen vanwege alle corona perikelen. Hopelijk wordt alles snel weer zoals vanouds

Lees ook blogs over Berlijn, Munchen of Essen