DuitslandEuropaMünchen Olympiapark

München een saaie stad? Beslist niet. Iedereen kent het Oktoberfest van München wel en de jaarlijkse kerstmarkt maar de stad heeft zoveel meer te bieden. Lees mee welke bezienswaardigheden meer dan de moeite waard zijn. Speciaal voor alle voetbalfans en autofreaks: ook aan jullie is gedacht.

De binnenstad van München staat vol schitterende oude maar goed onderhouden panden. Winkels in overvloed in deze Duitse stad. Ook biergartens, cafeetjes en goede restaurantjes zijn overal te vinden. Marienplatz is het hart van de Altstadt. De meeste toeristen weten de binnenstad wel te vinden. Onderstaand kun je lezen over een aantal trekpleisters van München buiten het centrum. Ze zijn allen goed bereikbaar ook met het openbaar vervoer.

1. Voetbalstadion Bayern München “allianz arena”

Zelfs als je geen echte voetbalfan bent is het bezichtigen van dit stadion zeer de moeite waard. Het is een jong stadion (2005). Er zijn diverse rondleidingen in het Engels of Duits. De meeste dagen van het jaar zijn er meerdere rondleidingen per dag. Vergeet de FC Bayern Megastore niet, een leuke souvenirshop met een gevarieerd aanbod (niet alleen kleding maar ook servies etc.).

© Voetbalstadion – Graziella

Adres: Werner Heisenberg Allee 25. Metro U6 richting Garching uitstaphalte Frottmaning.

2. Olympisch stadion “Olympiapark”

Dit Olympisch Stadion is buitengewoon goed onderhouden. Wist je dat in 1972 hier de Olympische Zomerspelen hebben plaatsgevonden? In het park staat o.a. een uitkijktoren, een zwembad en een olympisch stadion. In de zomer staan buiten een kermis en diverse (eet) kraampjes, dit maakt het extra gezellig om er te vertoeven.

Entreeprijzen: stadion entree 3,50 euro; olympia türm entree 7 euro (prijzen januari 2019); de openingstijden zijn zeer ruim. Sea life bevindt zich ook hier op het terrein. Indien je met openbaar vervoer reist: metro U3 richting Moosach; uitstaphalte Olympiazentrum.

München Olympiapark
© Olympisch stadion – Graziella

3. Olympia Einkaufszentrum

Toe aan een dagje shoppen? Ook bij slecht weer is het overdekte 3 verdiepingen tellende Olympia Einkaufszentrum erg aan te raden. Veel bekende modemerken hebben hier een filiaal. Ook Duitse ketens zoals Galleria Kaufhof zijn hier van de partij.

Openingstijden maandag t/m zaterdag van 9.30 uur t/m 20.00 uur. Hanauer Strasse 68. Metro U1 richting Olympia Einkaufszentrum (eindbestemming) of met de U3.

4. BMW welt

Deze wereld van BMW ligt naast het Olympiapark. Dus hier ook metro U3 richting Moosach aanhouden en uitstappen bij Olympiazentrum. Wat is er te doen? Het gebouw van BMW welt oogt futuristisch met z’n bijzondere architectuur. Binnen staan een aantal mooie BMW bolides, er is een shop en je kan wat eten en drinken. De entree is gratis en er zijn zeer ruime openingstijden. Het museum ligt ernaast en is op maandag gesloten.

Entree van het museum is 10 euro (prijzen januari 2019).  BMW welt: Am olympiapark nr. 1, het museum ligt op huis nr. 2.

5. Neem plaats bij rivier de Isar

Last but vooral not least: relax en neem plaats aan de Isar. De Isar is de bekendste rivier in München. Zeker bij mooi weer in de zomer trekken veel mensen ’s avonds naar de Isar. Verbaas je niet als je mensen met BBQ’s, stoelen en eten en drinken ziet lopen. Je bevindt je in een grote stad en toch is de omgeving hier mooi en rustgevend, vandaar dat dit bij mooi weer een populair uitstapje is. Indien je toch liever op een gewone stoel in een cafeetje plaatsneemt? Steek de rivier over in de richting van de Altstadt. Je treft hier diverse leuke cafeetjes en restaurantjes aan. De Isar bevindt zich in de wijk Isarvorstadt. In principe kun je dit ook lopen vanuit het centrum (Altstadt) reken op een half uurtje maximaal. Als je met de metro gaat, houdt de halte Fraunhoferstrasse aan (U1, U2, U7, U8), dan zit je heel dicht bij de Isar.

Heb je nog informatie nodig? Laat dan een reactie achter! Ik ben ook in Napels geweest, lees hier de top 5 to do in Napels.