EuropaSpanjeBarcelona Las Ramblas

Barcelona, de stad van Catalonië, Spanje, Gaudi en overheerlijke tapas. Een perfecte stad voor een aantal dagen er tussenuit. Het afgelopen jaar heb ik besloten om Barcelona voor de tweede keer te bezoeken. Tijdens mijn eerste trip verbleef ik in een kuststadje ten noorden van Barcelona en ben ik er maar voor een dag geweest. Momenteel woont een vriendin van mij er (met uitzicht op de Sagrada Familia!) en had ik de perfecte reden om weer eens terug te gaan.

Shoppen in Las Ramblas 

Barcelona biedt een grote verscheidenheid aan culturele avontuurtjes en heeft daarnaast ook een heerlijk strand om één of twee dagen lekker luierend op door te brengen. De eerste stop die waarschijnlijk iedereen maakt in Barcelona is de wereldbekende ‘Las Ramblas’. De Las Ramblas is een brede en lange winkelstraat in Barcelona die dwars door het centrum loopt. Deze straat is gevuld met leuke boetiekjes, kraampjes, straatartiesten (en hoe kan het ook anders) mensen. Het is leuk om even rustig door deze straat te slenteren en boetiekje in en uit te lopen. Daarna wordt het snel tijd om deze straat te verlaten en door te gaan naar de echte bezienswaardigheden van deze stad.

Park Guell

Het geen dat voor mij op een absolute nummer 1 staat tijdens mijn citytrip in Barcelona is Park Guell. Dit is in de 20ste eeuw ontworpen door Antoni Gaudi en Eusebi Guell. Het park bestaat uit een gratis gedeelte, gevuld met naaldbomen, palmbomen, rotsformaties en mooie uitzichtpunten vanaf waar je de stad Barcelona kunt overkijken en een betaald gedeelte. In dit betaalde gedeelte heeft Gaudi zijn inspiratie de vrije hand gegeven. Dit heeft geresulteerd in gekleurde mozaïeken trappen, huisjes, bankjes en meer. Voor een toegangskaartje betaal je iets minder dan 10 euro, maar het is het zeker meer dan waard. Park Guell hoort op ieders lijstje te staan wanneer zij Barcelona komen bezoeken.

© Bert Uitzicht Park Guell

© Bert,  Uitzicht Park Guell

Sangrada Familia: 

Een volgend hoogtepunt in de stad is de alom bekende Sagrada Familia. Deze kerk torent meters boven de stad uit, en wanneer je ervoor staat, voel je je ontzettend klein. Deze basiliek werd gebouwd eind 19e eeuw, maar is tot op heden niet af. Momenteel staat de einddatum gepland voor 2026, maar of dit daadwerkelijk zo zal zijn? Ondanks dat deze basiliek niet voltooid is, is hij zeker een bezoek waard. Aangezien hij nog omringd wordt door diverse bouwkranen zal je misschien denken dat je meer het idee van een bouwplaats gaat krijgen, maar dit is zeker niet waar. Zelf had ik het geluk om direct naast deze basiliek te verblijven, en dan gaf ons dan ook de mogelijkheid om elke avond dit indrukwekkende bouwwerk te bewonderen.

Nu heb ik een aantal ‘highlights’ van deze wereldstad genoemd, maar er is natuurlijk veel meer te doen tijdens een citytrip in Barcelona. Ik zou ook zeker een boottochtje aanraden, tapas in de haven kopen, naar het Picasso museum gaan en een fietstour door de stad maken.

Nog een extra tip die ik wil meegeven: locals (zowel niet Spaanstaligen als Spaanstaligen) zeggen altijd tegen een taxichauffeur dat ze op een hoek van een straat uit willen stappen. Dit resulteert vrijwel altijd in lagere taxi kosten, omdat de chauffeur er vanuit gaat met een local te maken hebben. Je citytrip naar Barcelona combineren met een andere leuke stad? Bekijk eens de bezienswaardigheden in Berlijn, Napels of Praag.