DuitslandEuropaKerstmarkt Bremen

Gelukkig nieuwjaar! Met het nieuwe jaar is het natuurlijk tijd om vooruit te kijken, maar vandaag kijken we nog even terug naar de leukste kerstmomenten van onze bloggers. Kerstmarkten in Duitsland zijn natuurlijk tegenwoordig een waar begrip aan het worden. Het sfeertje zit er bij veel Duitse steden al snel in en je wordt betoverd door honderden lichtjes en veel gezellige kraampjes. Daarnaast heeft elke kerstmarkt zijn of haar eigen charme. Op de pleinen in de Duitse steden barst het van de gezelligheid. De historische centra zijn gevuld met kraampjes met Glühwein, chocolademelk en heerlijke lekkernijen. Geniet nog even na met deze top 3 van onze bloggers en maak alvast je lijstje voor volgend jaar. 

Kersthoppen in Düsseldorf

Blogger Graziëlla is een echte liefhebber van de Duitse steden. Elk jaar geniet ze wel van een paar dagjes uit naar haar favoriete steden. Als het om kerst gaat, is ze bijvoorbeeld te vinden in Düsseldorf. Vanaf november bruist het daar al van de gezelligheid en dit loopt door tot en met eind december. In Dusseldorf kun je tijdens de kerstdagen shoppen aan de Schadowstrasse. Daar zijn grote warenhuizen te vinden maar ook veel kerstmarkt standjes. Daarnaast zijn er op nog tientallen andere plekken kerstmarkt standjes te vinden. Zo kun je genieten van de gezelligheid in Oberkassel, Altstadt of rondom de Konigsallee.

Lees snel verder over Dusseldorf

Dusseldorf kerstshoppen

Kerstmarkt in Essen

Blogger Annika genoot van de kerstmarkt in het Duitse plaatje Essen. Het leuke aan deze kerstmarkt is dat alle kraampjes verdeeld zijn over de stad. Je vindt de kerstmarkt dus niet op één plek maar op veel meer plekken in de stad. Voor een authentiek kerstgevoel is de kerstmarkt in Essen een aanrader. Hier vindt je namelijk lekkernijen die niet kunnen ontbreken op een kerstmarkt, maar ook unieke kerstproducten. Tot slot is de kerstmarkt in de avond ook echt prachtig. Je ziet dan prachtige lichtjes verschijnen die de stad licht laten geven.

Lees snel verder over kerst in Essen

Kerstshopping in Essen in Duitsland

Kerstmarkt in Bremen

In Bremen was blogger Djamila te vinden om kerstinkopen te doen. Daar heeft ze genoten van het eten van Al Dar en van de tientallen kerstkraampjes. Bremen is een overzichtelijke stad waardoor je snel van het historische oude gedeelte naar het nieuwe gedeelte van de stad kunt gaan. Daardoor is het eenvoudig om rond te lopen en leuk!

Lees snel verder over de kerstmarkten in Bremen