DuitslandEuropaKerstmarkt Bremen

Kerst is weer voorbij! Onze bloggers vierden kerst allemaal anders en Djamila ging voor de kerst naar de kerstmarkt in Duitsland. Ze vertelt in deze kerstblog over kerst in Duitsland over hoe ze dit heeft ervaren. Voor het eerst ben ik naar een kerstmarkt geweest met een aantal vriendinnen. En dit was verrassend leuk. Ik had een beeld van gehaaste mensen die hun kerstinkopen doen tot vieze Glühwein drinken in de regen. Ik hoop mensen te kunnen inspireren die ook zo over de Duitse kerstmarkten dachten. Hier een aantal tips voor een Duitse kerstmarkt in Bremen. Andere kerstmarkten waar je naartoe kunt gaan, zijn bijvoorbeeld die in het Duitse Ulm of in Dusseldorf

Tip 1: Houd jezelf warm tijdens de kerstmarkt

Wat ik persoonlijk één van de leukste dingen vond, was dat er heel veel buiten is. Door de hele stad zijn er terrasjes waar je kunt genieten van je kopje thee, warme chocolademelk en andere drankjes die je warm houden. Wij hebben dan ook hele middagen van terras naar terras gestruind. Er hangt een leuke en gemoedelijke sfeer bij deze kerstmarkt in Bremen. 

Tip 2: Loop de kerstborrels er af

Het is mogelijk om de Dom in te gaan en naar boven te lopen. De kosten hiervan zijn €2 en je hebt uitzicht over de gehele stad. Het is een smalle wenteltrap waarmee je zowel naar boven als naar beneden moet. Dit zorgt ervoor dat je vlak langs elkaar moet lopen. 

Tip 3: Ga eten bij Al Dar

Als je de gluhwein en de bratwursten al zat bent, of niet, dan raad ik iedereen aan om bij Al Dar te gaan eten. Dit is een Syrisch restaurant. Je kunt hier kiezen voor losse gerechten of een drie gangen menu (vlees, vis, vega). Wij hadden voor het laatste gekozen en gingen met volle buikjes het restaurant uit. Het is aan te raden om met de taxi heen te gaan, omdat het op een industrieterrein is. Je kunt het restaurant betreden door bij een autowinkel naar binnen te gaan. Het personeel is vriendelijk, het eten is super lekker en de wijn verrukkelijk. 

Kerstmarkt BremenTip 4: Wandelen door Schnoor

Schnoor is een middeleeuwse wijk in de binnenstad van Bremen. Wij hebben in de avond door deze wijk gelopen. Het is dan rustig en je kan op je gemak door de straatjes heen lopen en authentiek Duitse eetplekjes vinden. Overdag is het gigantisch druk, maar dan zijn de theehuisjes open. Er zijn veel kleine souvenirwinkeltjes waar je originele cadeaus kunt vinden. In Schnoor vind je ook de kerstwinkel die het gehele jaar open is. Kortom, het is de moeite waard om even door deze wijk te struinen. 

Tip 5: Te voet door kerstig Bremen

Bremen is een overzichtelijke stad en het is dus leuk om dit te voet te ontdekken. Je bent zo van het oude gedeelte in het nieuwe gedeelte. Onderweg kom je veel kunst tegen in de vorm van lichtjes en kan je struinen over de kerstmarkt. Al met al, vond ik dit een zeer geslaagd weekend en bestond het zeker niet alleen uit mensen die gehaast hun kerstinkopen willen doen en vieze Gluhwein. 

Behalve naar de kerstmarkt in Bremen kun je ook naar de kerstmarkt in Essen. Hoe waren jouw kerstdagen? Laat het weten in een reactie en maak alvast je top 5 lijstje met de kerstmarkten die je wilt bezoeken in 2020