AfrikaMarokkoCafe d'epices Marrakech

Het eten in Marrakech stond voor ons toch wel centraal tijdens ons weekendtripje in Marokko. Van de heerlijke tajines, tot de gezoete muntthee en de vele dakterrassen. Overal waar je komt, zie, en ruik je eten. Vele bloggers schrijven over de hippe restaurants zoals Nomad, maar dit is wat wij (Djamila) er van vonden. De 2 kilo extra na dit weekend namen we dan ook voor lief. 

Nomad en Jardin restaurant

Deze restaurants zijn van dezelfde eigenaar. Een plaatje om te zien en beiden hebben ze een mooi dakterras waar je uit kunt kijken over de stad. Veel bloggers raden deze plekken aan. Echter hebben wij een andere mening. Het zijn prachtige hipsterplekken en het is een mooie instagram spot. Wij waren alleen niet echt te spreken over het eten. Dit is natuurlijk per persoon verschillend. Bij beide restaurants wordt helaas geen drank geschonken. Mocht je hier wel willen eten dan is het aan te raden om te reserveren. 

Cafe d'epices Marrakech

© Djamila – Cafe d’epices Marrakech

Lunch bij Roti d’or

In een zijstraatje vlakbij het grote plein vind je Roti d’or. Hier heb je een heerlijke lunch en een Virgin Mojito voor nog geen €7 p.p. Wij hadden gekozen voor de falafel plate, maar de andere gerechten zagen er ook goed uit. 

Clock tijdens fietstocht

De fietstocht van Pikala komt langs deze plek. We hadden een lime-mint juice wat erg verfrissend was. Er hangt een hele relaxete sfeer en ze bieden ook kookcursussen aan.

Dakterrassen Marrakech

Overal in Marrekech zul je dakterrassen vinden. Dit is zeker een aanrader in de hitte. Er is bijna altijd wel een schaduwplekje te vinden en er staat een windje. Aangezien wij bijna al ons geld en tijd hebben besteed aan eten en drinken weten wij de plekjes. Dit zijn voor ons de toppers onder de rooftops. 

  1. Cafe d’epices. Niet te verwarren met Terrasse des epices. Vanaf dit dakterras heb je uitzicht op een mooi plein. Ook de plekken binnen zijn een aanrader. 
  2. La Salama. Als je in het restaurant helemaal naar boven loopt kom je in een soort tuin. Het hele dak hangt vol met plekken. Een nadeel is dat het erg warm is omdat dit gesloten is. De gin-tonic is hier een zekere aanrader. 
  3. Terrasse des epices. Hier hebben wij ons meeste tijd doorgebracht. Elke dag zijn we hier wel geweest om een drankje te doen. Het heeft dezelfde eigenaar als Nomad en Le Jardin, maar er hangt hier een ander sfeertje. Top bediening en lekkere gerechten. De tajine met lam of met vis is een zekere aanrader. Eenmaal thuis schaf je meteen een tajine aan om voor dit gerecht elk weekend te kunnen maken. Echter is dit restaurant wel wat duurder omdat het een echte toeristentrek is. Reserveren voor het avondeten is een aanrader. 
  4. Atay. Dit is 1 van de vele toeristenplekken met een hoog dakterras. Een chille plek om te lunchen. 

Al met al kan je goed eten in Marrakech. Dus ben je een foodliefhebber, eat your heart out. Op veel blogs lees je dat stand 14 op het plein een dikke aanrader is. Wij zijn hier langs gelopen maar vonden de hele vibe op het plein niet fijn. Overal zie je aapjes aan kettingen, slangen, vrouwen die je hand pakken om een hennavlek op je hand achter te laten.

Marrakech is de stad van de muntthee, zoete koekjes en overheerlijke tajines. 

Behalve het eten in Marrakech, zijn er natuurlijk ook tientallen bezienswaardigheden. Benieuwd naar wat er in de stad te doen is? Lees mijn blog over de bezienswaardigheden die wij deden in Marrakech.